Galatasaray Assaidi’yi İstanbul’a getirdi

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Heerenveen’in Faslı kanat oyuncusu Oussama Assaidi’yi İstanbul’a getirdi. Newcastle United’ın golcüsü Demba Ba için kararı Teknik Direktör Fatih Terim verecek…

Nevzat Dindar’ın haberi
Galatasaray’ın taarruzu devam ediyor. Sarı-kırmızılılar Dany ve Umut Bulut’un ardından, Hollanda Ligi’nde geçtiğimiz sezon başarılı bir performans ortaya koyan Heerenveen’in Faslı oyuncusu Oussama Assaidi’yi İstanbul’a getirdi.
Fatih Terim’in istediği isimler arasında yer alan ancak Katar ekiplerinin yüksek rakamlar önermesi nedeniyle transferi zora giren Assaidi’yi elinden kaçırmak istemeyen sarı-kırmızılılar işi bitirme noktasına geldi. Menajeri İlhan Malli ve ağabeyi ile beraber İstanbul’a gelen Assaidi’nin Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Galatasaray’da oynamak istediği, İstanbul’a gelerek bu konudaki kararlılığını gösterdiği ifade edildi.
Galatasaray’la yıllık 1.5 milyon euro karşılığında anlaşma sağlayan Assaidi için kulübü Heerenveen ile pazarlıkların sürdüğü belirtildi. Gelecek yıl sözleşmesi sona erecek olan genç yetenek için Heerenveen’in 6.5 milyon euro istediği, Cim-Bom’un ise 4.5 milyon euro önerdiği bildirildi.
Assaidi’nin İstanbul’a geldiğinin ortaya çıkmasının ardından sarı-kırmızılı yetkiler ise Milliyet’in sorusuna, “Ağabeyi gelmiş olabilir. Ancak mukaveleli oyuncu nasıl gelsin” şeklinde kaçamak yanıtlar verdiler. Assaidi geçen sezon Heerenveen formasıyla kanatta oynamasına karşın ligde 10 gole imza attı.
Öte yandan Galatasaray’ın forvet transferi için listesinde yer alan Newcastle United’lı Demba Ba için son karar Fatih Terim’e bırakıldı. Başkan Ünal Aysal’ın Demba Ba konusunda kendisine rapor gelmediğini açıklamasına karşın, 27 yaşındaki Senagalli futbolcu için yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği belirtildi. Sözleşmesindeki 8 milyon euroya serbest kalır maddesini kullanarak Demba Ba’yı kadrosuna katmak için İngiliz ekibi ile anlaşan Bülent Tulun’un raporunu Terim’e teslim ettiği belirtildi ve son kararın tecrübeli çalıştırıcıya bırakıldığı öğrenildi.
Milliyet

Post Author: ABGA

Leave a Reply