DORÇE PREFABRİK YAPI Irak ve Moritanya’da Toplam 5 Yeni İş Aldı

01 Mart 2012 Perşembe – 16:06:48

Bugüne kadar uluslararası pek çok inşaat projesini başarıyla tamamlayan Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat A.Ş., Moritanya ve Irak için 5 yeni projenin inşaatına başladı.Elektronik Haber Ajansı(e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre;

Firmanın Genel Müdürü Süheyla Çebi Karahan, ” Dorçe, Irak, Afrika ve Ortadoğu’da, zor şartlar altında yüksek kalitede iş yapabilme yeteneğine sahip bir firmadır. Tamamladığı projeler ile uluslararası düzeyde kendini daha iyi bir şekilde tanıtarak, daha yüksek bir statüye taşıyacaktır.” sözleriyle projelerin önemini vurguluyor.

Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. toplamı 20 adet olmak üzere, Irak’ın 18 ayrı şehrinde betonarme ve çelik konseptiyle yapılan araç muayene istasyonların tamamının alt yapı ve üst yapı inşaatlarını tamamlayarak Irak İçişleri Bakanlığı’nın hizmetine sunacaktır.

Irak’ın Basra şehrinde 1416 adet villa ve 11 adet sosyal yapıdan oluşan inşaat toplu konut projesi ise, DORÇE tarafından üstlenilmiştir. Tamamı betonarme olan proje kapsamındaki okullar, villalar, sağlık, alışveriş, ticaret ve kültür merkezlerinin alt yapı ve üst yapı inşaatları tamamlanacak ve Irak Şehitler Kurumunun hizmetine verilecektir.

Irak’ta çalışmalarına başlanan üçüncü proje ise betonarme 400 yataklı hastane projesidir. Yine Basra’da inşaatına başlanan projede DORÇE, tam teşşeküllü hastanenin tümünün alt yapı, üst yapı inşaatları ve cihazları dahil olmak üzere tamamlayarak teslim edecektir.

DORÇE, aynı zamanda, madencilik sektörünün önemli çalışma alanlarından olan Moritanya’nın, Guelb ve Tasiast bölgelerinde ise 2 farklı projeye devam etmektedir. Firma, inşaat malzemelerini, Türkiye, Moritanya ve bölge ülkelerinden temin ederek; Avrupa’dan Afrika’ya ticareti hareketlendiren eksenlerden birini oluşturmuştur.

Her iki projede anahtar teslim hizmete sunulacaktır. Guelb proje bölgesinde, proses binaların alt yapı ve üst yapı inşaatlarına başlanmıştır.Tasiast proje sahası ise, 6800 kişilik ön üretimli işçi yaşam merkezi olarak, alt yapı ve üst yapı inşaatları DORÇE tarafından tamamlanacaktır.

Dorçe Prefabrik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. geçtiğimiz yıllarda, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Yemen, Umman, Türkmenistan, Kazakistan, Tacikistan, Pakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, İran, Afganistan, Cezayir, Libya, Kamerun, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Nijer, Nijerya, Kamerun, Sudan , Cibuti, Ekvator Ginesi, Gabon, Arnavutluk, Kosova, İngiltere, Ukrayna, Rusya, Avusturalya devletlerinde konutlar, okullar, hastaneler, işçi kampları, ofis binaları, elçilik binaları, proses binalar, hangarlar ve atölyelerin inşaatlarını tamamlayarak hizmete sunduğu bilinmektedir. DORÇE, Irak ve Afrika’ya yenilik getirecek yüksek yatırım harcamalarıyla, proje bölgelerinde istihdamı sağlamasının yanı sıra, ithalatı ve ihracatı da canlandırmaktadır.


Post Author: admin

Leave a Reply