Gulay Turan – AMERIKADA SIDDET GORURSENIZ ???

Gulay Turan

 

Merhaba Tum beni okuyan can dostlara…her zaman oldugu gibi gercek hayattan gercek tecrubeleri size dogru yolu gostererek yazmaya devam edecegim.Oyleki
koskoca Amerikada Turk nufusu %1 lik kismin bile cok cok altinda ve Amerikada bircok Turk dernegi oldugu halde bunlar sadece makam,mevki ve itibar dan baska bir is gormuyor.Nitekim en basta yazilarimda yerden yere vurdugum Turkocagi zaman icerisinde gene pasta-borek cay partileriyle gercek anlamda derneklesme faaliyetlerinin cok uzaginda faliyetlerine devam etmektedir.

Gelelim konumuza….yaklasik 1.5 aydir siddet goren genc bir anneye ve 4 aylik bebegine yardim etmeye calisirken Amerikada Turklerin ne kadar sahipsiz oldugunu bir kere daha anladim. Olay 29 aralik gecesi kiz arkadasimin esinden gordugu siddet sebebiyle beni aramasiyla basladi. Evine geldigimde durum cok icler acisiydi cunku ortada 2 aylik bir bebek vardi. Polis raporuyla birlikte hemen alip evime geldim. Esi ayni zamanda beni ve evimi bildigi icin polis departmanindan polis korumasi istedim ve sahit olarak adimi yazdirdim zira kizin yedigi dayak gozumun onunden gitmiyor engel olamadim cunku kucagimda uyuyan 2 aylik minik bir kiz vardi. KIz arkadasimin ayni zamanda esinden green card aldigi icin ayni zamanda immigration sorunu vardi. Diger bir sorun ise kiz arkadasimin esi, arkadasimin arabasi alip birisine carpmis ve arabadan cikip uzaklasmisti. Durumu hayal edebiliyormusunuz?

Aradan bir kac gun gectikten sonar neler yapabilecegimi dusunurken aklima TADF (Turk-Amerikan Dernekleri Federasyonu) geldi. Facebook hesaplarinda 1-888 diye baslayan “Kadina siddete son, siddet goren vatandaslarimiz bizi arasin “diye yazdiklari ilan geldi. Hemen info@tadf adreslerine email attim. Kisa surede cevap vermeleri ben ve kiz arkadasim icin umut kaynagi oldu.Hatta arkadasimin kimligini gizli tutmak icin ilk basta olayi anlattim ve ozelliklede sunu belirttim. “Bizim maddi olarak bir beklentimiz yok ama Turk makamlari bize hukuki anlamda yardim edebilirlermi? ” eger olumsuz cevap verselerdi bir daha yazmayacaktim ama Tadf’in hukuk danismani hemen kiz arkadasimin adini soyadini ve telefonunu istedi.Ardindan polis raporlarini topla ve beni ara demis.Bizde 30 ocaktaki immigrationdaki randevusu icin acil bir immigration avukatina veya danismanina ihtiyacimiz vardi. Hukuk danismanimiz (!) kiz arkadasimizin basina gelen herseyi ogrendikten sonra ben seni ararim deyip telefonu kapatmis.Kiz arkadasim polis raporlarini topladiktan sonra 1-2 kez daha aradigi halde telefona cevap vermeyen hukuk danismanimiz’i kiz arkadasim aramaktan vazgecip basimizin caresine bakmaya basladik.

Ne mi yaptik???? yedigi dayaktan oturu almis oldugumuz uzaklastirma cezasini permanent ( kalici) hale getirmek icin gittigimiz mahkemede social worker destegi ile ilk basta bu mahkeme icin domestic violation ucretsiz avukat buldu. Ucretsiz avukatimiz Rutherford da oturuyordu ve sadece siddet goren kadinlar icin ucretsiz servis veriyordu. Ucretsiz avukatlik icin gittigimiz yasli sevimli avukatimiz kapidan cikarken ” bebege benden birseyler alirsiniz ” deyip kiz arkadasima kucuk bir miktar para vermesi beni cok duygulandirdi. Gavur dedigimiz memlekette ” elin gavuru” bize ucretsiz avukatlik yapiyordu ve ustune ustluk bebegimizi dusunuyordu. Ardindan gene social worker sayesinde ucretsiz immigration avukati bulduk. Evraklari tamamlayip Ucretsiz avukatimizin ofisine gittigimizde oldukca lux bir bina ve ofisle karsilastik. Ama o kadar mutevazilik ve yardim etmeyi o kadar ictendiki…..ve ben Amerika da yasadigim icin ilk defa sukrettim.Cunku Turkiyede olsaydik acaba bu kiza ve bebegine kim yardim edecekti? sakin bana simdiki hukumeti oven cevaplar yazmayin. Su an ki TADF dediginiz kurumda hukumetin kontrolunda olan bir kurum degilmi????

Sonra gene social worker sayesinde esinin arabasini alip carpip kactigi dava icin self-defender bulundu ve bunun parasi social worker tarafindan odendi. Ardindan W.I.C basvurusu yaparak bebegin sutunu devletten bedava aldik hatta ustune yiyecek yardimi icin kucuk bir yardim ceki aldik.Ardindan bebek icin ” TOY us ARE” in verdigi hediye ceklerini alarak bebegin bir kisim ihtiyaclarini karsiladik.Ardindan genc annemiz icin gene 2 aylik training kursu bulundu bu kursun sonunda is bulma garantisi verdiler.Ardindan genc annemiz icin psikolojik danismanlik (ucretsiz) servisi saglandi. Butun bunlar olurken bizi TADF dan hic kimse aramadi cunku secim zamaniydi ve herkes makam mevki telasina dusmustu. Secimlerden sonrada hic kimse arayip sormadi ne olduk diye ?
Bir kac kisiye bu konuyla ilgili sitemlerimi ilettim gene kimse orali olmadi. Butun bunlar olurken Besiktas- fenerbahce balolarinda zengin bullshitt zenginlerimiz 5 bin dolara uyduruk takim formalarini almak icin acik arttirma yaptilar bol bol yiyip icip dans ettiler.Kimseye tabiiki soz soylemeye hakkimiz yok cunku sunu da biliyoruzki kimse bize yardim etmeye mecbur degil AMA lutfen TADF veya baska makam-mevki derneklerine sesleniyorum ! sakin web sayfalariniza yardima ihtiyaciniz varsa bizi arayin ilanlari koymayin. Cok sukur derdimizi anlatacak kadar ingilizcemiz ve arabamiz vardida Su gurbet Amerikada kendi basimizin caresine bakmayi becerebildik.Aklima bizden baska bu durumda olupda gercekten zor durumda kalan insanimiz varmi diye duusnmekten kendimi alikoyamadim !!!!

Sayet bu kiz arkadasim gibi siddet goren kadinlarimiz varsa lutfen beni arayin! Emin olun ben size TADF dan daha cok yardim edebilecegime eminim.Hic degilse nereye basvuracaginizi anlatirim. Unutmadan ilave ediyorum eger kalacak yer sorununuz olursa ” domestic shelter” denen devletin sagladigi yerlerde 1 ay kalabiliyorsunuz. Bunuda polis departmaninin size social worker a yonlendirmesiyle oluyor.
Sayet Amerika’da siddet gorurseniz sakin TADF gibi makam-mevki TURKOCAGI gibi cay-borek derneklerini aramayin ortada kalirsiniz !!

Ben buradan Amerikadaki sozde derneklere sesleniyorum Hepiniz Amerikadaki deyim gibi ” BULLSHIT” siniz. ALLAH kimseyi sizin yardimiza muhtac etmesin !!!

Buradan bize yardim eden tum Amerikan hukumetinin yardim servislerine tesekkur ediyorum…..GOD BLESS AMERICA !!

Post Author: GulayTuran

3 thoughts on “Gulay Turan – AMERIKADA SIDDET GORURSENIZ ???

    gulay

    (April 6, 2014 - 8:39 pm)

    Ayni frekansa insanlarin oldugunu bilmek guzel ama kendi insanimin Amerikada zor durumda kaldigini dusunmek bile beni uzuyor.Ve ben 15 yillik Amerikadaki hayatimda ilk defa bir insanimiz icin Turk kurumlarina yardim icin basvurdum ve sonuc cok uzucuydu.Dedigim gibi zor durumda kalan siddet goren kadinlarimiza Amerikada ciddi bir yardim kurusulusu veya dernegi kurmak sart oldu.En azindan nereye basvuracaklarini nereye gideceklerini haklarini bilmelerini saglayacak bir kurum olmali. Bu konuda danismanlik bazinda yardima ihtiyaci olan kadinlarimiz lutfen bana email atsinlar gulayturan@live.com Dayak hic bir can’in hak etmedigi bir cezalandirma seklidir.Bebegimize gelince pamuk prenses sevgiyle buyuyor 🙂 sevgiler selamlar….

    Gulfem

    (April 4, 2014 - 4:29 pm)

    Ne kadar guzel aciklayici bilgilendirici durust yaziniz bayildim.Ben birkac yil once benzeri bir durumda kaldim ben Turk konsoloslugu dahil bahsettiginiz vakif benzeri bu yerlerin hemen hepsini aradim.Hicbir sekilde yardimci olmadilar ulasamadiklarim bir ikisi bana donmedi.En kotusu konsoloslugu aradigimda oldu bana donen kisi durumumu yazdigim e-mailden bildigi halde ben biliyorum okudum fakat bir kere daha anlatin dedi bana anlattirdiktan sonra konsoloslugun buradaki vatandaslarina yardim gibi bir hizmeti yok dedi.Aramadaki neden sanki beni asagilanmis dalga gecilmis hissettirmekti.Konsoloslugu geciyorum.Vakif benzeri TADF gibi kuruluslarin amaci aslinda yardim amaclidir,fakat benden uye ucreti sizden masa ondan cek alan bu kuruluslar yardimda bulunacaklari afisleri asmak zorundalar uyelerine bu insanlara yardim ettiklerini ima etmek icin buna mecburlar.O afisi goren durumu iyi Amerika`da yasayan bir Turk ben buraya bir cek yazayim ilerde bir zor durumda kalan bir vatandasima yardim ederler diyor.America`da siddet goren vatandaslarimiz 1-800-799-7233 numarayi arayin onlar sizi local olan yere yonlendirecektir hayati tehdit altinda iseniz once 911 arayin.Unutmayin ki size ne konsolosluktan ne o vakif benzeri kuruluslarda bir fayda gelmeyecektir.Gulay Turan sizi kutluyor arkadasiniza bebegiyle birlikte iyi gelecek diliyorum

    Guler Tus

    (February 18, 2014 - 7:47 am)

    Harikasiniz, insan olmak ayri bir meziyet,sizinle gurur duydum,sevgi ve saygilarimla,,,

Leave a Reply