Kazım Çillioğlu’nun mezarı açılacak

Eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu’nun Düzce’de bulunan mezarının açılmasına karar verildi…
Kazım Çillioğlu'nun mezarı açılacak

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, 1994 yılında Tunceli’de intihar ettiği öne sürülen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu‘nun Düzce‘de bulunan mezarının açılmasına karar verdi.Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak ”intihar ettiği” sonucuna varılan ve dosyası kapatılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma, oğlu Gökhan Çillioğlu’nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı.

Babasının intihar etmediğini, öldürüldüğünü ileri süren Gökhan Çillioğlu, yapılan anayasa değişikliğinin de imkan sağladığına atıfta bulunarak soruşturmanın cumhuriyet savcılarınca yeniden açılmasını talep etmişti.

Gökhan Çillioğlu’nun başvurusu üzerine Erzurum’a gönderilen dosyayı inceleyen savcılık, görevsizlik vererek dosyayı Malatya’ya gönderdi. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, dosyaya ilişkin olarak döneme tanıklık edenleri dinledi. Savcılık bugün verdiği kararla Çillioğlu’nun mezarının otopsi için açılmasını istedi.

 

Post Author: SerGe

Leave a Reply