Erdoğan’dan müjde üstüne müjde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün 3 müjde birden verdi…
Erdoğan'dan müjde üstüne müjde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapılması planlanan Taksim meydanında trafiğin yerin altına alınması, iki yeni şehir hastanesi, Yassıada’nın kongre adası olması gibi birçok projenin tanıtımını yaptı.

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul için hazırladığı çılgın projelerini açıklamaya devam etti. Başbakan ilk olarak İkitelli ve Anadolu yakasında bir yere iki yeni büyük hastane yapılacağı müjdesini verdi. Daha önce Kanal İstanbul ve iki yeni şehir projesini açıklayan Erdoğan, Taksim’de meydanın trafiğini yerin altına alacaklarını söyledi. CHP tarafından yıktırıldığını söylediği Taksim Topçu Kışlaşı’nı da aslına uygun yeniden yapacaklarını dile getiren Erdoğan, “Atatürk Kültür Merkezi önü ve Taksim çevresinde bulunan yollar tamamen yerin altına alınıyor. Taksim meydanı yayalara tahsis edilecek. Meydanın altında toplam uzunluğu bin 131 metre olan yer altı araç yolu inşa edilecek. İstiklal Caddesi’ndeki yaya trafiği meydan ile kesintisiz sağlanacak.” diye konuştu. Taksim Topçu Kışlası’nın da aslına uygun yeniden yapılacağını ve müze haline getirileceğini ifade eden Erdoğan, “Taksim gezi parkının orası Taksim Topçu Kışlası’ydı. Lütfi Kırdar döneminde mimarı değerine baktırılmaksızın yıkılmıştır. İşte CHP bu. CHP tarih filan tanımaz. İşte bu hale getirdiler. Gezi parkı inşa edildi bu alana. Biz aslına uygun hale getiriyoruz Taksim Topçu kışlasını, yeniden inşa ediyoruz. Orta bölümü altını Taksim için otopark haline getireceğiz. Oralardaki otopark ihtiyacını gidermiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

‘YASSIADA’YI YASLI ADA OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ’

Adnan Menderes’in idam edildiği Yassıada ile ilgili de yapılacaklarını anlatan Erdoğan, “Yassıada’yı yeni bir çehreye kavuşturuyoruz. Genelkurmay Başkanı’na teşekkür ediyoruz. TSK’ya tahsis edilmişti, kendilerinden devraldık. Yassıada’yı yaslı ada olmaktan çıkarıyoruz. Şu anda ön proje çalışmalarını yaptırdık. Burada her iki adayı müşterek olarak uluslararası kongrelerin yapılabileceği buradaki gerek 3 idam edilen merhum Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu bıraktığı objeler noktasında bunların sergilenebileceği müze ve müzeler yapılacak. Eğer varislerinden alabileceğimiz bunların kitapları varsa kütüphaneler kuracağız. Büyük bir kongre merkezi ve otel kuracağız. Bu binaların çalışmaları yapıldı. Sivriada’da taş ocağı haline gelen bölgeyi şimdi modern bir kongre merkezini yerleştirmiş oluyoruz. Yat limanları olacak. Birbirine yakın olması sebebiyle müşterek olarak projelendiriyoruz, Yassıada’yı demokrasi ve özgürlükler adası yapıyoruz hedefimiz bu. Bu tarihi bir yanlışın giderilmesi olacak.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Post Author: SerGe

Leave a Reply