2. torun için çak!

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 2. torun müjdesini Abu Dabi’de aldı. Kızı Safure’nin doğum yaptığı haberiyle sevinen Davutoğlu’nu, ABD’li muadili Hillary Clinton ‘çak’ yaparak kutladı

 

Bakan Ahmet Davutoğlu dün ikinci kez torun sahibi olmasını Abu Dabi’de görüştüğü ABD’li muadili Hillary Cilnton ile ‘çak’ yaparak kutladı.

Büyük kızı Safure Özokur’un doğum yaptığı ve sağlıklı kız çocuğu olduğunu öğrenen Davutoğlu, sevincini ikili görüşmede Clinton’la paylaştı.

Türk Bakan, “Darısı sizin başınıza” derken, Clinton “Şu ana kadar böyle bir durum yok, belli değil” yanıtını verdi.

Bakan Davutoğlu’nun kızı Safure, işadamı Sabri Ülker’in torunu Ahmet Özokur ile evli.

ANKARA’DAN İSYANCILARA 100 MİLYON DOLAR YARDIM

Bu arada Abu Dabi’deki Libya 3. Temas Grubu Toplantısı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Libya’daki isyancı aşiretlere 100 milyon dolarlık bir yardım fonu ayırdığını duyurdu.

İsyancılara Fransa’dan 290 milyon Euro, Kuveyt’ten 180 milyon dolar, İtalya’dan ise 400 milyon Euro’luk para ve yakıt yardımı yapılacağı açıklandı.

Libyalı muhalifler, gelecek 4 ayda maaşların ödenmesi ve gıda temini için 3 milyar dolara ihtiyaç duyuyor.

GATES’TEN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Brüksel’deki NATO Savunma Bakanları toplantısında Libya konusunda yeterli katkı yapmadıkları iddiasıyla aralarında Türkiye’nin de bulunduğu beş ülkeyi eleştirdi.

Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye, Almanya, Hollanda, Polonya ve İspanya’ya Libya’daki hava operasyonuna daha aktif biçimde katılmaları çağrısında bulunan Gates’e cevaben, Türkiye’nin Libya operasyonuna Meclis’ten geçen tezkerede belirlenen sınırlamalar çerçevesinde katıldığını hatırlattı.

GAZETE HABERTÜRK

Post Author: SerGe

Leave a Reply