Alex’in heykelinin açılış tarihi belli oldu

Fenerbahçe kaptanı Alex’in heykelinin açılış tarihi belli oldu.

Lefter’in Kadıköy Kuşdili Parkı’ndaki görselinin yanına yapılacak heykel, 19 Temmuz’da taraftarlarla buluşacak. 35 bin lira maliyetli heykeli heykeltıraş Aşan Akın yapacak.

Orçun ÖZATEŞ– Telegol- BUGÜN

Fenerbahçe taraftarları, son 7 sezondaki futbolu ve başarılarıyla kulübün efsaneleri arasına giren Alex de Souza’nın heykelini dikme kararı almıştı. Heykelin Sarı-Lacivertli takımın bir diğer efsanesi Lefter’in Kadıköy Kuşdili Parkı’ndaki heykelinin yanına yapılmasına karar verilmiş ancak açılış tarihi açıklanmamıştı. Gazetiniz BUGÜN bu tarihi ortaya çıkardı. Fenerahçeliler Derneği ve taraftar gruplarının ortaklaşa yaptırdığı heykel, kulübün kuruluş yılı olan 1907’yi simgeleyen 19 Temmuz tarihinde açılacak.

Büyük bağış kabul edilmiyor

Fenerbahçeliler Derneği üyesi Levent Öğet, heykeltıraş Aşan Akın tarafından yapılacak heykelin 35 bin lirayamal olacağını söyledi. Heykelin tamamen taraftar bağışlarıyla yapılacağını belirterek “Yüksek bağış kabul etmiyoruz. Amacımı zmaksimum kişiden minimum bağışla heykeli bitirmek. Şu ana kadar 30 bin lira topladık” diye konuştu.

Post Author: SerGe

Leave a Reply