Ünlü yıldız Angelina Jolie Hatay’a geldi…

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi olan ünlü aktris Angelina Jolie, Suriye’deki olaylardan kaçıp Türkiye’ye sığınan mültecileri, yerleştirildikleri Hatay’daki kampta ziyaret etti. Jolie ziyareti sırasında siyah spor bir kıyafet giydi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Hatay’daki mültecileri ziyaret isteğine olumlu yanıt verilen 6 çocuk annesi 36 yaşındaki Angelina Jolie, detayları sır gibi saklanan bu ziyareti için Malta’dan havalanan Slovenya Linxair Business Airlines Şirketi’ne ait Cessna Citation CJ2 tipi çift motorlu 8 koltuklu özel jetle saat 15.30’de geldi. Jolie’yi, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri karşıladı. Jolie’den önce özel bir jetle asistanları geldi. Uçaktan çok sayıda oyuncak poşetleri indirilip minibüslere yüklendi. Bu sırada görüntü almak isteyen gazetecilerle polisler arasında sert tartışmalar yaşandı, gazetecilerin görüntü alması engellendi.

Hatay Havaalanı’nda yüzlerce hayranı tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Hollywood yıldızı, bir süre VIP’te dinlendikten sonra Mercedes marka VİP minibüs ile Suriyeli mültecilerinin çadır kent kurularak yerleştirildiği Altınözü İlçesi’ne hareket etti. ellerinde İngilizce, ’Angelina kiss me for world peace’ (Angelina dünya barışı için beni öp) yazılı pankart taşıyan hayranları yol boyunca gösteri yaptı.

11 milyon dolarlık malikanedeki tatilini yarıda keserek mültecileri ziyarete gelen Angelina Jolie’yi izlemek üzere Hatay’a gelen yerli ve yabancı gazetecilerin sayısı 400’ü buldu. Jolie gelmeden 2 saat önce güvenlik önlemleri arttırılan Altınözü İlçesi’ndeki çadır kent içerisindeki eski TEKEL binasına, üzerinde Türkçe ve İngilizce olarak, ’Dünyanın İyilik Meleği Hoşgeldin/Goodness Angel Of The World Wellcome” yazılı dev bir pankart asıldı.

Suriye’de yaşanan iç olaylar nedeniyle kaçıp Türkiye’de güvenliklerini sağlamak isteyenlerin dramı, Angelina Jolie’nin ziyareti ile magazin boyutu da kazanırken, dünyanın dikkati de daha geniş çapta bu gelişmelere yönelmiş oldu.

Post Author: SerGe

Leave a Reply