Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Türkçe olimpiyatı gibi önemli bir faaliyeti düşünenleri, organizasyona katılanları gönülden kutladığını söyledi.

Berberoğlu, “Böyle bayram havası yaşayan bir çocuğun Türk düşmanı olması mümkün değil.” dedi. Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya da, “İleride 20. yılında 25. yılında bakalım neler olarak. Ben o günleri çok merak ediyorum ve şimdiden çok olumlu işaretlerini görüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl 9.’su düzenlenen ‘Uluslararası Türkçe Olimpiyatı’nın dün akşam yapılan şarkı finali, sanat, spor ve ekonomi dünyasından ünlü isimlerin yanı sıra medya dünyasından da övgü aldı. Haliç Kongre Merkezi’ndeki şarkı finaline katılan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, olimpiyatlara katılan dünya çocuklarının ileride Türkiye’yi muhabbetle anacağını söyledi. Berberoğlu, “Yarım asrı devirmiş bir adam olarak baktığımda, biraz empati yaptığımda; 12-13 yaşlarında, bulunduğu ülkede okuma imkanı dahi olmayan, işte bu okullar sayesinde bursla okuyan, daha sonra bir Türkçe kulübüne giren, o Türkçe kulübünde bir yabancı dil öğrenen, derisi, cinsiyeti, etnik kimliği, yaşı farklı insanlarla böyle bayram havası yaşayan bir çocuğun -eğer Türkiye çok büyük bir hata yapmazsa- Türk düşmanı olması mümkün değil. Her zaman Türkiye’yi bir muhabbetle anacaklardır. Öncelikle böyle bir faaliyeti düşünenleri çok kutluyorum. İkincisi, bu organizasyona katılanları gönülden sevinçle kucaklıyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya da, ‘Türkçe’ denilince kendisi açısından akan suların durduğunu belirtti. Küçükkaya, “Bir kere etkilenmemek, gururlanmamak mümkün değil. Organizasyonun adı ‘9. Türkçe Olimpiyatı’. Türkçe deyince akan sular durur. Bizim için sihirlidir. Ben bir Türkçe aşığıyım. Türkçe konusunda kim ne yapabilirse benim gözümdeki ve gönlümdeki yeri ayrıdır. Gelecek yıl 10.’su olacak. Kim bilir daha ne kadar görkem katılacak. Sayın Cumhurbaşkanı ile Kamerun ve Kongo’ya gjttiğimizde de okulları görmüştük. Oralarda bu çocuklar Türkçe konusunda egzersiz yapıyorlar, burada sundukları şarkıları, şiirleri, gösterileri hazırlıyorlar. O kadar büyük bir organizasyon yani. İleride 20. yılında 25. yılında bakalım neler olarak. Ben o günleri çok merak ediyorum ve şimdiden çok olumlu işaretlerini görüyorum.” ifadelerini kullandı.Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ise, artık Türkçe olimpiyatlarının büyük bir marka olduğunu kaydetti. Dumanlı, “Bu yıl 9.’su düzenleniyor. Artık Türkiye’de her kesimden, her yaştan insanın sevgiyle, sempatiyle baktığı bir hadise haline dönüştü. Belki bugün bu organizasyon tam manasıyla anlaşılamamıştır ama önümüzdeki kuşaklar anlayacaktır. Türkiye dostu, Türkiye’nin folkloruna aşina, edebiyatına aşina, mutfağına aşina dünyanın dört bir yanında gençleri gördükçe ‘ne kadar güzel bir şey yapılmış’ deyip takdir edeceklerini düşünüyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” diye konuştu.Olimpiyatların şarkı finaline katılan ünlü isimlerden organizatörlere tebrik yağdı. Geceye katılan ünlü isimlerin organizasyon için değerlendirmeleri şöyle: Oyuncu Erkan Petekkaya: Çok beğendim. Bu yıl 9.su yapılıyor. Daha önce 8 kez düzenlenen organizasyonlara katılmadığım için pişmanım.Sanatçı Kubat: Türkülerimizi dünyada bizden daha iyi tanıtıyorlar. Muhteşem bir organizasyon. Emeği geçen herkesi kutluyorum.Yönetmen Hamdi Alkan: Ben seyirci olarak katıldım. Şimdi onları canlı canlı izlemek ayrı bir heyecan verici. Bundan sonraki olimpiyatların inşallah 10.’sunda, 100.’sünde bulunuruz. Bu muhteşem bir organizasyon.Oyuncu ve Dansçı Tan Sağtürk: Bu Türkiye’de gerçekleştirilmiş en büyük organizasyonlardan bir tanesi. Herkesin desteklemesi gereken bir organizasyon. Organize edenlere herkesin müteşekkir olması lazım.Gazeteci-Yazar Nazlı Ilıcak: Çok güzel bir gün heyecanla finali seyretmeyi bekliyoruz. Dünyanın dört bir tarafından gelen gençlerin bizim şarkılarımızı söylemesi bizim değerlerimizi paylaşması çok güzel.Ahmet Tan: 38 senedir organizasyon yapıyorum bu akşam inanın tüylerim diken diken oluyor, yapan arkadaşlarımı biliyorum. Çekirdek kadroyu tanıyorum, onları kalben tebrik ettim. Bu talebeler memleketlerinde devlet kadrosunda yer alacaklar. İnşallah 500 bin talebe 50 milyon talebeye ulaşır

Post Author: SerGe

Leave a Reply