Yavuz Orta – ACUN’acak halde miyiz?

Efendim, Fatih Sultan Mehmet Han, Fetih hazirliklarini tum hizi ile yaparken, devrinin en yuksek teknolojisine sahip toplari doktururken, Bizansin aydinlari hararetle ve siddetle melekler disi midir? Yoksa erkek midir? Tartismalari ile gunlerini bosa heba ediyorlarmis. Aradiklari sorunun cevabini bulmuslar mi bilemiyorum, ama kesin olan o’ dur ki yuzyillar boyunca kendilerine baskentlik yapmis, guzelim Konstantin’i sonsuza kadar kaybetmislerdir.

Tabi o zamanlarda iletisim ve medya bu kadar gelismediginden, umumi tartismalar kucuk bir aydin gurubunun icerisinde sinirli sayida olan mecmualardan devam edip gidiyormus. Yani uc bestane mecmua ile bile gereksiz yapilan tartismalar Kostantini kaybetmeye yetiyormus. Ancak gunumuzde medya ve iletisim son derece gelistigi icin bu turden tartismalara 7 den 70 e herkes katilmakta agzi olan konusmaktadir. Yada interneti olan baliklama maydonoz olmaktadir. Eger iletisim ve medya dogru kullanilamazsa gunumuzde yapacagi tahribat eskiye nazaran daha buyuk olacaktir. Kaybettirdikleri ise belkie ISTANBUL dan daha buyuk.

Yine medya nin yaptigi en buyuk tahribatlardan bir digeri ise bazi “secilmis insanlari” amaclari dogrultusunda gereginden fazla yucelterek digerlerinin gozunde kahraman ilan etmesidir.  Etrafinizdaki sahte kahramanlar surusune bir baksaniz urettikleri icat ettikleri yada insanliga faydali olan bir taraflarini gorebilirseniz anlinizdan opecegim.  Gurbette oldugumuz icin yilda en az uc bes kere havaalanina gidip birkac tanidigimi karsiliyorum. Mesakkatli bir is. Hele birde benim gibi evhamli iseniz ucak indi mi! havada mi kaldi! zamaninda yetisebilecek miyim! trafik, derken bir suru stress. Ama ben tanidigim ve sevdigim insanlari karsiladigim icin herseye degiyor. Ama sirf Nihat Dogan’i yada Pascal Nouma’yi yakindan gormek icin onlara Hosgeldinizzzzz! demek icin bu kadar eziyete katlanmazdim herhalde. Peki binlerce insan durup dururken bu eziyete neden katlaniyor…….???

Efendim bu yaziyi okuyanlarin icinde Ilk turk uydusunu yapan bilim adamlarindan birini taniyan var mi. Yada ilk insansiz turk ucagini yapan bilm adamlarini taniyor musunuz? Amerika da bircok basarilara imza atmis bilim adamlarindan hangisini yakindan taniyoruz. Kac tanesini havaalininda karsilayip Hosgeldinizzzz dedik. Ilk insansiz turk ucagini  yapan ve sadece ve sadece  bir tane daha mehmetcigin sehit olmasini engelleyen bilim adami degil  midir! yakindan taninmasi gereken. Bu bilim adami degil midir anlindan opulmesi gereken. Yollarina kirmizi halilar serilmesi gereken.

Efendim bu yaziyi okuyanlar icin de Acun’u tanimayan var mi? Peki bu kisi ne uretmistir? Topluma ne gibi faydasi olmustur? Onun sayesinde ne ogrendik, hangi problemimize cozum bulduk?  Gecenlerde Turkiye’de idim 15 yasindaki yegenim kenetlenmis O’na ait bir programi seyrediyor, ekrana kilitlenmis resmen ACUN acak halde. Dunya ile irtibati kesilmis durumda. Programda gordugum ise yari ciplak vaziyette camurun icinde yuvarlanan bir kac sahte kahraman…

Gereksiz programlarin vede yararsiz suni tartismalarin taraftari yada seyircisi oldugumuz zaman belki ISTANBUL u kaybetmeyebiliriz. Ama ACUNacak hale dusme olasiligimiz cok yuksektir.

Post Author: YavuzOrta

4 thoughts on “Yavuz Orta – ACUN’acak halde miyiz?

    Sabiha

    (July 7, 2011 - 6:04 pm)

    Yavuz Bey, ilk olarak bu degerli yaziyi bizlerle paylasip bizleri bu durumdan uyandirdiginiz icin tessekur ederim.
    Gercektende insanlar acinacak durumda.Bizlerin bilim adamlarini, insanliga karsi birseyler yapmis kisileri takip etmemiz yerine bizim icin faydasi olmiyacak hatta bizim gelecek nesillerimizi bos islerle meskale eden insanlari takip ediyoruz.
    Bizlere olup biteni farkli bir bakis acisindan gosterdiginiz icin tekrardan cok tesekkurler. Yazilarinizin devamini bekliyoruz….

    Bahar

    (July 6, 2011 - 12:11 am)

    Yavz bey bir gieldiniz pir geldiniz Maşallah diğer yazılarınızıda çok
    beyenerek okudum. Ama burada size tamamıyla katılmıyorum.
    Hangi dönemdeyiz canım. Zaten hayat sinir sitres zor.
    Sizler yüzünden biraz olsun eylenmeyelimmi?

    yavuz orta

    (July 5, 2011 - 11:12 pm)

    Tolga bey,
    Konuya gostermis oldugunuz ilgi ve bizimle paylastiginiz duygulariniz icin size cok tesekkur ederim…
    Saglicakla,

    Tolga

    (July 5, 2011 - 10:42 pm)

    Oncelikle tebrik etmek isterim bu guzel yazinizdan dolayi size Yavuz bey ve belirtmek isterim ki gerceten bu kezde cok onemli bir hadiseye degindiniz… ne yazik ki insanlar gunumuzun gelisen teknolojisinin de vermis oldugu gucun etkisiyle olusturulan bos gundemlere kutleler halinde dahil olarak ne Istanbullar kaybediyorlar… Ne beyinler koreltiyorlar… Ne acinacak durumlara dusmeyi kendilerine reva goruyorlarda farkinda degiller… Yetmezmis gibi dolu islerle ugrasanlarida bos degeri olmiyan insanlar olarak degerlendiren gunumuzun en etkili guc odaklarindan biri olan medyanin olusturudugu gundemlere sorgulamadan, yargilamadan, dogrumu, degilmi demeden, bagnazcasina dogru diyorlar… Tipki deiginiz gibi, Bizanslilar, Melekler disimi erkekmi derken, biz Konstantinin sairane sehrini aldik… Simdi ise biz incir cekirdegini doldurmayacak meselerle ugrasirken onlar bizden degil Konstantinapolisi, degil Ulkemizi, bu dunyayi fethedebilecek cevherdeki beyinleri korelterek, bizi ozumuzden uzaklastiriyorlar… Ve kedilerini yetmezmis gibi Fatiha Sultan Mehmet edasinda kartal bakisli bir sultan gorerek insanlari bu kurduklari tuzaklarla zehirlemeye var gucleriyle devam ediyorlar…

    TEKRARADAN TEBRIK EDER YAZILARINIZIN DEVAMINI BEKLERIM

Leave a Reply