TSK’dan 13 şehit açıklaması

Genelkurmay Diyarbakır’da meydana gelen olayla ilgili bir açıklama yaptı.

TSK: Saat 14.45’te PKK terör örgütü militanları ile yakın mesafeden sıcak temas sağlandı. Askerlerimiz el bombalarının neden olduğu yangında şehit oldu. Şehit ve yaralılar ile ilgili kimlik tespiti sürüyor. Bölgede 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan Diyarbakır’daki terörist saldırıya ilişkin  yapılan açıklamada, Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde  operasyon için arazide bulunan bir birliğin, bugün saat 14.45 sularında  ormanlık bir alanda, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaştığını ve  yakın mesafeden sıcak temasa girildiği bildirildi.

Çıkan çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının  etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelin şehit olduğu,  ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelin yaralandığı ifade  edilen açıklamada, yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi  altına alındığı, yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7  teröristin etkisiz hale getirildiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

ÖNCE KEŞİF

Askeri kaynaklar ve istihbarat birimleri, 6 kişilik bir grubun daha önce  bölgede 10 gün boyunca keşif yaparak askeri hareketliliği izlediğini  belirledi. Edinilen bilgilere göre, bu grubun bilgileri bildirdiği  örgütün sözde Silvan sorumlusu da eylem kararı aldı. Eyleme Batman ve  Bitlis kırsalında bulunan teröristler de destek olarak geldi.

En az 20 kişi oldukları belirtilen teröristler bölgede pusu kurup,  belirli alanlara mayın tuzakladı. Güvenlik güçlerine dört ayrı koldan  uzun namlulu silah, el bombası ve lav silahlarıyla saldırdı. Bölgede  çıkan yangına el bombalarının yanı sıra kullanılan lav silahlarının da  neden olduğu öğrenildi.

6 TERÖRİST YARALI KAÇTI

Güvenlik birimleri teknik takip ve elde ettikleri bilgilerde 7 PKK’lının  öldürüldüğü saldırıda, en az 6 teröristin de yaralandığını belirledi.  Yaralı teröristlerin grubun kaçmasını da yavaşlatabileceği tahmin  ediliyor.

BOLU VE KAYSERİ’DEN KOMANDOLAR SEVK EDİLDİ

Bu arada Bolu ve Kayseri Dağ ve Komando Komutanlıkları’nda ani olaylara  karşı hazır bekletilen profesyonel birliklerin de hava yoluyla  Diyarbakır ve Bingöl kırsalına gönderildiklerini öğrenildi.

Saldırıya karışan teröristleri etkisiz hale getirmek için borda bereli birliklerinde operasyon alanına gönderildiği belirlendi.

Post Author: SerGe

Leave a Reply