Gulay Turan – MEMLEKETIMDEN KARA HABER !!


Merhaba herkese!

Sabah kalktigimda ilk isim internetten Turkiyedeki gazeteleri okumaktir.Bir bardak cay veya kahve esliginde 12 senedir vazgecemedigim aliskanligimdir.Bedenimiz burada ama hep yurekler Turkiyededir.Her gurbette yasayan Turk’un aklinda memleketten haber duymak vardir.

Haberler cok aci ve yurek yakiciydi. Memleketimde bugun de 13 genc askerimiz sehit olmustu.Dile kolay mi,konusmak kolay mi,telafuz etmek ve gencecik 13 askerimizin pusuya dusurulup sehit edilmesini dusunmek,anlatmak kolay mi? Ben her gun o gazeteleri okurken memleketim icin iyi seyleri umut ederken 21. yuzyilda hala terorle bas edemeyen bir ulke mi olacagiz?  Acilimlar adi altinda bazilarina cesaret mi veriyoruz? Demokrasi adi altinda kendi ulusal devletimize zarar mi veriyoruz? Hangi haklardan bahsediyoruz? Haklarimizi istiyoruz diyenler bu memleketin vatandasi degi lmi?

Amerikada Texas eyaleti bagimsizligini ilan etmeye kalktiginda,bu hareketi baslatan 3 lider yakalanip 99 yil hapse mahkum olmustur.
Amerikada resmi dil ve egitim sistemi Ingilizcedir.Hic bir azinlik veya millete ozellik taninmaz.Nufusun %30 una yakin Latin kokenli vatandaslar oldugu halde ulkede Ingilizce egitim sistemi vardir. Ikinci dil olarak Ispanyolca kabul edilir.Dunyanin en ozgur ulkesinde durum bu iken,ki Amerikanin tarihcesine baktigimizda kurucu 13 eyaletin birlesip tum Amerikayi tek bir ulke haline getirmesinden sonra ulkenin dogusundaki Los Angeles,San Diego gibi sehirlerin aslinda Latin kokenli isimler oldugunu goruyoruz.Yani 13 kurucu eyalet haricindeki diger kalan 39 eyalet (Hawaii,Porto Rico,Bahamas adalari,Virgin Island da dahil) aslinda Latin kokenlidir ve Latinler yasar.Florida havalimanina indiginizde herkes Ispanyolca konusur ama Ingilizce de bilmek zorundadirlar. Cunku resmi dil ve egitim dili Ingilizcedir.Ama 39 eyalet hic bir zaman birlesip Amerikayi bolme cabasinda degillerdir.Zaten buna kimseninde gucu yetmez.Askeriyeye kimse dil uzatamaz.Kimse askerle ugrasmaz.Hatta “Our troop” diye stickerlar cikartilir ve bunlar satilarak orduya destek halktan gelir.Amerikada askerlik paralidir ama askere giden genc bedava universite okur,benefit dedigimiz bir suru imkanlardan yararlanir.Sehit olmadan ulkenize geri geldiginizde veteran (yani gazi anlamina gelir) ordudan ayrilsaniz bile devlet islerine basvurdugunuzda oncelik hakkiniz vardir.

Durum boyle iken benim memleketimde bir avuc cabulcu neyin haklarini almak ugruna 13 askerimizin sehit dusmesine sebep olur??
Konusamiyoruz dediginiz dilinizi zaten bagira bagira sokaklarda konusmuyormusunuz?
Hukumet neyin acilimini yaparak kimleri cesaretlendiriyor?
Kimse sahipsiz zannetmesin memleketi.Bir gunde akar geliriz oraya her ne kadar 10 km uzaklarda olsakta……

Editorden ricam benim resmim yerine bir TURK bayragi konulsun.
Sehitlerimiz icin dua edilsin lutfen.
Dedimya ne kadar uzakta olsakta,yurekler Memleketimizde vesselam……

Post Author: GulayTuran

5 thoughts on “Gulay Turan – MEMLEKETIMDEN KARA HABER !!

    gulay turan

    (January 25, 2012 - 3:19 pm)

    Mevcut iktidar niyeyse acilim diyerek terorun dahada artmasina sebep oldu.Ciller doneminde ozel hareket sayesinde bitme noktasina gelen teror son 10 yilda deyip yerindeyse tavan yapti.Binlerce yetismis TURK genci pkk kursunuyla sehit oluyor.

    habip

    (July 17, 2011 - 11:30 am)

    egerki bu hükümet ve muhalefet birleşip torörle alakalı cok ciddi ve agır kararlar almazlar ise otuz yıldır bıtmeyen bu terör bır otuz yıl daha devam eder…her fırsatta terörden dolayı hükümeti eleştiren sn bay kemal seçimlerde ne hikmetse omuz omuza mıtıngler duzenlıyor teror yandasları ile..

    Salim

    (July 16, 2011 - 10:07 pm)

    Hepimiz kac gundur bu sehit haberi ile sarsiliyoruz. Allah sehit ailelerinin acisini dindirsin.

    Cemil

    (July 16, 2011 - 9:52 pm)

    Bizde birakin ulkeyi kurtarmayi insanlar irkcilik yaparak daglarda teroristlik yapiyor.
    Sonrada ulkeyi yonetemiyorsunuz deyip basimiza kalkiyor bu teroristligi gizliden tetikleyen kisiler.

    Sabiha

    (July 16, 2011 - 9:34 pm)

    Ellerinize saglik cok guzel belirtmissiniz kimse sahipsiz sanmasin memleketimizi.
    Soz konusu vatana millet olunca okyanuslari asar yine geliriz.

Leave a Reply