Huseyin Guruler – DEGISTIM -1


 

Insanin yasi ile yeni bir seylere adaptasyonu arasinda grafik yapilsa (veya vardir mutlaka bakilsa) Ilk yaslarda yavas, egitim cagina girdikten sonra cok hizli, universite yillarinda tekrar yavaslayan 30 lu yaslarda duraganlasan 40 ve sonrasinda ise degismez gibi bir algimiz var degil mi? En azindan benim oyleydi.

 

Simdi oyle dusunmuyorum diyerek devam edecek radikal bir izlenimim yok ama algimda ciddi farkliliklar oldu. Belki evlilik, belki cocuklar veya 30 yaslardan sonra kendimde gordugum bir parca ciddiyet ile cevre hassasiyetim eskisine nazarla cok degisti. Su anda geri donusum konusunda gozle gorulur bir hassasiyetim var. Evet eskiden de yere cop atmaz, yere izmarit atanlara bir tokat atasim gelirdi ama bu daha farkli bir sey.

 

Yazicidan gereksiz aldigim bir cikti beni acayip uzuyor, Orman yanginlari teror saldirilari gibi yuregimi burkuyor. Bir pilin 1m3 alani verimsizlestirdigini ogrendikten sonra evde pil kolleksiyonu yaparcasina biriktiriyorum veya mumkunse pille calismayan veya sarj olan adaptorlu aletleri tercih etmeye gayret ediyorum. Artik isin faturasindan ziyade bir sonraki nesle aldigimiz kadarini en az zararla teslim etme ve yaraticinin vermis oldugu guzellikleri guzel bir tesekkur ile karsilamak hissi ile koruyucusu olmayi istemekteyim.

 

Fitratim degisik, bazilarinin kendinde kazandigi iyilikleri hemen baskasina bastirmasi yaklasimini begenmiyorum. Bu tip hassasiyetleri luks ve zenginlik ve doymusluk yaklasimi gibi bazilarinin kendi tekellerinde gostermesinden de rahatsiz oluyorum. Daha once de soylemistim insanin fitratinda iyilik hakimdir ve her insan samimi yapilan guzellikleri gorur, gucu yettigince de benzemeye calisir.Beniilgilendiren nefsimle olan savasim. Daha elde edemedigim, degerini anlamadigim, kazanamadigim o kadar guzellikler var ki; kimsenin eksigini gorecek halde degilim…

 

Bu yazida kendimden fazlaca bahsettim, bu noktada ozur dilerim. Ancak siz boyle yapin yaklasimi yerine ben boyle dusunuyor ve yapiyorum daha iyidir heralde. Okuyuculardan bir ricam bir kac kelime bile olsa yorum ile katkida bulunmalari ve gundem disi konularda da ilgi ve hassasiyetlerimiz oldugunu gostermemizdir. Simdiden tesekkurler…

 

Huseyin Guruler, 19 Temmuz 2011

 

Post Author: HuseyinGuruler

10 thoughts on “Huseyin Guruler – DEGISTIM -1

    davut

    (July 24, 2011 - 9:57 am)

    dogaya olan hassasıyetımız sadece gelecek nesıller adına olmamalıdır, ben işi biraz daha ileri göturerek soyle demek istiyorum, Kırmızı ışıkta bekleyen birine karşılık sizin o kırmızıdan gecmenız ahırette gunah mızanınızı agır bastırırsa şaşırmayın, yada dagda dogayı temizlemek adına topladıgınız bır cop sizi cennetın yamaçlarında gezdırırse onada şaşırmayın..teşekurler gürüler

    Cevdet

    (July 23, 2011 - 11:44 pm)

    birde şu bakış açısından bakalım.Kendi eksikliklerimizi görmeden başkasının eksiğini görmemeliyiz zaten.sağlıcakla kalın

    Sabiha

    (July 22, 2011 - 11:57 am)

    Gercektende yas ilerledikce ogrenmemiz zayifliyor.O yuzden ne ogrenmek gerekirse genclikte ogrenmek gerekiyormus.
    Bu geri donusumdeki inceliginizden etkilendim ve bu yaziyla sizi bu konuda kendime ornek aldim.ellerinize saglik cok icten ve temiz bir yazi olmus.

    Mehpare

    (July 22, 2011 - 10:24 am)

    Huseyin Bey cevre konusundaki bu hassasiyetiniz…. Sizi kutlarim.Umarim bizde sizin gibi cevreci bir tutum sergileriz

    Yalniz cevre demisken, dikkat ettimde, fotografinizdaki agaclar uzun zamandir sulanmiyor galiba.Solup kalmislar guzelim agaclar. Onlara bir el atsak diyorum sanki daha hos gozukecekler.

    Talat

    (July 21, 2011 - 9:30 pm)

    Huseyin Bey bu yazinizi isallah en cok geri donusumu onemsemeyen insanlar okur da yarinlarimiza biraz da olsa katkida bulunmus oluruz.

    Ben bile geri donusumu o kadar onemsemedigimi farkettim.Bizleri uyandiirdiginiz icin cok tesekkurler.

    Mahide

    (July 21, 2011 - 7:56 pm)

    Yirmili ve otuzlu yillarda sadece ogretilenleri ogrenmek icin ogreniyoruz.
    Ama devamindaki yillarimizda uygulamak uyguladikca hafiflemek icin
    ogreniyoruz.
    Yazilariniz sokakta sira sira yanan sokak lambalari gibi.
    Bu lambalara bir yenisini daha eklediniz. Uzun bir ara olsa bile.
    Tesekurler.

    buket

    (July 21, 2011 - 3:39 pm)

    sizin kendinizde gördükleriniz aslında toplumsal bir değişimin-dönüşümün de emareleridir hüseyin bey.hepimiz değişiyoruz.merak etmeyin, yarınlar çok güzel olacak.ilk işareti siz çaktınız, devamı gelecek.saygılar-sevgiler..

    Mustafa

    (July 21, 2011 - 2:58 pm)

    Yazida belirtmissiniz kendimden cok bahsettim diye .bahsettiniz. fakat yine bizlere faydali olacak ornek davranislarinizi sundunuz. Kendinizden bahsetmeniz bile bize birer ornek.Ellerinize Saglik.

    cezmi

    (July 21, 2011 - 2:46 pm)

    Gelecekteki nesiller icin neden boyle bir caba gostermiyoruz ki. Tam aksine dogayi batirmak icin elimizden geleni yapiyoruz.Bir piknik alanina gidiyorsun yerde ne ararsan var.
    Ufacik cam bile orman yanginlarina sebep oluyor.Bu konuda size imrenerek baktim dogrusu.
    Keske bizlerde sizin bu konudaki hassasiyetinizi benimseyebilsek.
    veya degisebilsek.

    Nazife

    (July 21, 2011 - 2:32 pm)

    Insan yas ilerledikce bir seyleri ogrenmek hatta algilamasi bile zorlasiyor.(misal dil ogrenmek gibi)

Leave a Reply