Sarmisakli Brokoli Salatasi

Malzemeler..

500 gr brokoli

3 dis sarmisak

2 limon

yarim tatli kasigi kirmizi biber

ve bir okadarda biber salcasi

yeterli miktarda tuz

Brokolileri yarim haslayalim ve soguk sudan gecirelim.

Ezilmis sarmisak limon suyu ve salcayi birbirine karistiralim.

Brokolilerle bu sosu guzelce harmanlayalim.

Afiyet sifa olsun.

Brokoli

Pek çoğumuz brokolinin yararlarından haberdarız. Bu minik yeşil ağaç hamilelik döneminde kadınlar için gerekli olan B9 vitaminini sağlar. B9 fetüsün beyinsel gelişimi için oldukça önemlidir. Hücre yenilenmesine de yardımcı olan brokolide kan pıhtılaşması için gerekli olan K vitamininden büyük ölçüde bulunur.
Ancak brokoliyi pişirme yönteminiz tüm bu vitamin ve minerallerin korunması için büyük önem arz etmektedir. Bilim adamları brokolinin 3-5 dakika arasında pişirilmesi gerektiğini, aksi takdirde hiçbir faydası olmayacağını önemli belirtiyor.

Brokolinin kansere karşı bir bitki oluşundaki sır içerisinde bulunan yapı taşları. Bu yapı taşları iltihap ve metastazı önlemede oldukça etkili. Bu besin maddesinin ısıtılması ise bu yapı taşlarına zarar veriyor. Bu nedenle brokolinin en kısa sürede pişirilebilmesi gerekiyor.

Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine karşı da önleyici etkisiyle tanınan bu sebzeyi kalsiyumunu desteklemesi açısından yoğurtla birlikte tüketmeniz mümkün.

Kadınlar dikkat!

Antibiyotik özelliği de bulunan brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan ‘indole’  maddesi içeriyor. İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor. Ayrıca ABD‘de yapılan bir araştırmada, brokolide bulunan bir maddenin, özellikle sigaranın yol açtığı akciğer rahatsızlıklarında hasarı azaltıcı etkisinin olabileceği ortaya çıktı.

Bu küçük yeşil şifa ağaçlarının iktidarsızlık ve kısırlıkta da faydalı olduğu düşünülüyor.

Post Author: SerGe

Leave a Reply