Döve döve AB’ye!

Türk’ün sopası tatlı geldi! Bir zamanlar Türkiye’ye burun kıvıran , yağmacıları dağıtan Türkler için seferberlik ilan etti. Kampanya başlatan İngilizler yarın Türk dükkanlarından alışveriş yapmak için sözleşti!

İngiltere’nin başkenti ‘da başlayan isyan “dünyanın havasını” değiştirdi. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra en büyük kitlesel eyleme tanıklık eden , yağmacılar karşısında çaresizdi. Tam o sırada devreye Türk’ün gücü girdi. Sokaklarını, işyerlerini ve mahallelerini yağmacılardan koruyan Türkler, İngilizler’in gönlünü fethetti. Bir zamanlar Türkler’e burun kıvıran, işyerlerinden alışveriş yapmayan ve onlara azınlık muamelesi yapan İngilizler, çark etti.

SOSYAL PAYLAŞIM!
Türk direnişinin en çok yaşandığı Dalston kentindeki İngilizler ise Türkler’e olan minnettarlıklarını soylal paylaşım sitesi ‘a taşıdı. İngilizler, Facebook üzerinde açtıkları “Thank Turk, It’s Saturday/ Teşekkürler Türk, cumartesi geliyoruz” başlıklı sayfada Türkler’e teşekkür kampanyası başlattı. Türk bayrağı ile süslenen siteye şimdiye kadar 4 bin kişi katıldı. Sayfada İngilizler yarın Türk dükkanlarına alışveriş yapmaya çağrıldı. Sayfayı açan Nick Horne, şunları söyledi: “Dalston Kİngsland High Street bölgesinde pazartesi gecesi polisler yokken bölgedeki dükkan sahibi Türkler yağmacıları kovaladı. Evlerimizi, dükkanlarımızı korudular. O günden bu yana bölgemiz sakin. Bu cumartesi Türkler’i desteklemek için Dalston ve çevresindeki dükkanlardan alışveriş yapacağız. Topluca Türk berberlerine gidip traş olun veya bir kebap yiyin. Yanınızda gelirken komşularınızı ve ailelerinizi de getirin.”

‘ DERS VERDİLER’
Sayfaya yapılan diğer yorumlar ise şöyle:

LEANDRO ZUCCARELLİ: Herkese selamlar, Türk değilim ama tanıdığım çok Türk var. Organizasyonda olacağım

MAX DANİELS: Eğer Türkler olmasaydı çok zarar görecektik. Onlar gerçek bir cesaret ve bağlılık ile inanılmaz bir kamu bilinci gösterdi. Bu hepimizin dersler çıkarması gereken bir olay. Bahse girerim ki çoğumuz komşularımızın ismini bile bilmiyor. Yaşayın Türkler!

DOMİNİC HAWGOOD: Türkler Dalston’ı yaşanabilir bir yer haline getirdi.

ZENGİN ANARŞİST
İngiltere’ deki isyan az da olsa bastırıldı. 5 günlük olaylarda 3 kişi ölürken binlerce kişi de gözaltına alındı. Öte yandan isyanı ateşleyen anarşist gruplar, renkli üyeleriyle de dikkat çekti. Zira o üyelerden biri, milyoner bir işadamının kızıydı

POLİS İMDAT!
İngiliz halkı Türkler’e yönelik alışveriş kampanyası başlatırken kamusal alanda da harekete geçildi. İngiliz Polis Teşkilatı’nda görevli olan üst düzey bir yetkili ilginç bir şekilde pişmanlığını dile getirdi. Polis yetkilisi “Keşke teşkilatımızda da Türkler olsaydı. O zaman krizi daha çabuk çözerdik” dedi.

SANAL OPERASYON
İngiltere Başbakanı , dün olaylarla mücadele stratejisini açıkladı. Başbakanlık koltuğuna oturduğu Mayıs 2010’dan bu yana en büyük kriz ile karşı karşıya kalan Cameron, askeri çözümün en son çare olacağını söyledi. Bu arada isyan sebebiyle Blackberry Messenger ve Twitter gibi sosyal mesaj ağlarının engelleneceği açıklandı. İstihbarat yetkilileri de söz konusu şirketlerle temas halinde olduklarını söyledi.

ALEVDEKİ KİMLİK
Londra’da alevler arasındaki evinden atlayan kadının kimliği belli oldu. Söz konusu kadının Polonya’dan İngiltere’ye gelen Monika Konczyk (32) olduğu tespit edildi. Konczyk, “Atlamaktan başka çarem yoktu. Yoksa ölecektim” diye konuştu.

Post Author: SerGe

Leave a Reply