Çukurca şehitlerine son veda

Hakkari’deki hain saldırıda şehit olan 24 asker memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

ERZURUM
Hakkari’nin Çukurça ilçesinde şehit olan piyade onbaşı Mesut Kazanç’ın cenazesi Erzurum’da toprağa verildi.

Şehit Kazanç’ın cenazesi, Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi’nden ambulansla Lalapaşa Camisi’nin avlusuna getirildi.

Burada düzenlenen cenaze törenine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak, Adnan Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9. Kolordu Komutan Vekili Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, şehit Kazanç’ın ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Yıldırım, cenaze töreni sırasında ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Şevket Kazanç’ı teselli etti. Cuma namazı sonrasında Erzurum Müftü Vekili Osman Yazıcı’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi top arabasına konuldu.

Lalapaşa Camisi’nin önünden top arabasına konulan cenaze, Havuzbaşı’ndaki Atatürk Anıtı’na getirdikten sonra askeri araçla Palandöken ilçesine bağlı Konaklı Mahallesi’ndeki mezarlığa götürüldü.
Burada bir süre omuzlarda taşınan Kazanç’ın cenazesi, okunan duaların ardından toprağa verildi. Mezarlıktaki törene de katılan Bakan Yıldırım, Konaklı İlköğretim Okulu’nda taziyeleri kabul eden şehidin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

KIRKLARELİ
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, teröristlerin düzenlediği saldırı sonucu şehit olan Piyade Er Ufuk Bozkurt, memleketi Kırklareli’nin Vize ilçesi Çavuşköy’de son yolculuğuna uğurlandı.

Van’dan askeri uçakla Çorlu Havalimanı’na getirilen şehit erin naaşı, buradan ambulansla Vize Devlet Hastanesi morguna getirildi. Gece morgda kalan Bozkurt’un naaşı sabah saatlerinde askeri yetkililer tarafından alınarak doğum yeri olan Çavuşköy’e götürüldü.

Cenaze töreni öncesinde binlerce kişi ilçe meydanında toplandı. Cenazenin alınmasının ardından kalabalık, köye doğru hareket etti. Yoğun kalabalık nedeniyle köy meydanı ve köye giden yollar kapandı. Bu arada, askeri yetkililer tarafından alınan şehidin naaşı köydeki baba ocağına götürüldü.

Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı, yine bayraklarla donatılan 2 katlı ahşap baba ocağının bahçesine götürüldü. Burada, baba Fedai Bozkurt, anne Naciye Kösem ve şehidin diğer yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesi babaevinden alınarak köyün camisinin önüne getirildi. Buradaki törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, AK Parti ve CHP Kırklareli milletvekileri, şehidin yakınları ve binlerce kişi katıldı.
Şehidin naaşı, Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından 250 nüfuslu Çavuşköy’de, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

İSTANBUL
Hakkari’deki hain terörist saldırıda şehit olan piyade Asteğmen Bilal Özcan ile jandarma komando er Eyüp Çolakoğlu’nun cenazeleri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı törenle İstanbul’da son yolculuklarına uğurlandı.

Özcan ile Çolakoğlu için Ataköy 5. Kısım Camisi’nde tören düzenlendi. Törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları başında askerler nöbet tuttu.

Şehit Bilal Özcan ve Eyüp Çolakoğlu’nun cenazeleri, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra alkışlar ve tekbirler eşliğinde askerler tarafından top arabasına konuldu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu katılımcılar, kortej oluşturarak bir süre top arabasının arkasından yürüdü.

Bu sırada şehit Özcan’ın eşi Fatma Betül Özcan, tabutlardan birinden düşen kırmızı karanfili eğilip alarak öpüp kokladı.

Özcan ve Çolakğlu’nun cenazeleri, daha sonra Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.

Törenden notlar
Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile çeşitli kurum ve kuruluşlarca çelenk gönderildi.

Törene, Yazıcı ve Bayraktar’ın yanı sıra Hakan Şükür’ün de aralarında bulunduğu bazı AK Partili milletvekilleri ile Süleyman Çelebi’nin de aralarında yer aldığı bazı CHP’li milletvekilleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şehit Özcan’ın babası Ali Osman, annesi Sadiye, eşi Fatma Betül Özcan ve diğer yakınları ile şehit Çolakoğlu’nun babası Numan Çolakoğlu, annesi Türkan Ergin ve diğer yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada, vatandaşlar üzerleri aranarak cami avlusuna alınırken, basın mensuplarının da cami avlusu dışında görüntü almalarına izin verildi.

Cenaze namazı öncesinde cami dışında geçiş yapan askeri tören mangası, vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Aile yakınlarının güçlükle ayakta durdukları gözlenen törende, aile yakınları ve vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Bazı vatandaşlar da terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehit yakınlarının açıklamaları
Şehit Özcan’ın kuzeni Uğur Çevikaslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Özcan’ın dinine bağlı bir insan olduğunu belirterek, ”Şehit olacağını hissetmişti. Annesinden seccade ve tespih istemişti” dedi.
Şehit Çolakoğlu’nun aile yakını Timur Yücel de Çolakoğlu’nun sakin bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, gönüllü olarak komando olduğunu kaydetti.

BİTLİS
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü üyelerince düzenlenen saldırıda şehit olan ve Bitlis’in Mutki ilçesinde toprağa verilen Ahmet Tuncel’in ailesi, oğullarının mezarını ziyarete giderken trafik kazası geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Çukurca’da şehit olan ve dün Mutki ilçesine bağlı Çığır köyü mezarlığında toprağa verilen şehit Tuncel’in ailesi, bugün oğullarının mezarını ziyaret etmek istedi.

Aileyi taşıyan Ertekin Azrak yönetimindeki 45 SD 287 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu mezarlık yakınlarında şarampole yuvarlandı.

Kazada, şehidin babası Mehmet Baki Tuncel, halası Belkize Özgenç, ablası Asar Arzak ve yengesi Nursun Tuncel yaralandı.

Yaralılar, Mutki Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Mutki Kaymakamı Oğuzhan Bulut, yaralıları hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

ÇORUM
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit olan uzman çavuş Mustafa Aslan’ın cenazesi memleketi Çorum’da toprağa verildi.

Dün akşam saatlerinde askeri uçakla Merzifon’a, buradan da karayoluyla Çorum’a getirilen Aslan’ın cenazesi, sabah saatlerinde Çorum Devlet Hastanesi morgundan alınarak Harmanlar Sokak’taki baba ocağına getirildi.

Şehidin eşi Pınar, annesi Salime, babası Ali Aslan ile kardeşleri Türk bayrağına sarılı tabutu kucakladı. Metanetini koruyan ve ağlamayan şehidin eşi Pınar Aslan, aile üyelerine de ağlamamaları konusunda uyarırken, anne Salime Aslan oğlunun fotoğrafını öptü. Burada helallik alınmasının ardından uzman çavuş Mustafa Aslan’ın naaşı, askerlerin omuzunda cenaze aracına konuldu.

Kortej eşliğinde Ulu Camiye getirilen Aslan’ın cenazesi öğle namazının ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında Çorum Şehitliği’nde toprağa verildi.
Törene, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Vali Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü bölge milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören sırasında vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan atarak saldırıyı kınadı.

KONYA
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer’in cenazesi, memleketi Konya’nın Akşehir ilçesinde toprağa verildi.

Akşehir Devlet Hastanesi morgundan alınan Geçer’in cenazesi, konvoy eşliğinde ilçeye bağlı Yazla beldesindeki baba evine getirildi. Burada şehidin annesi Fatma Geçer, ağabeyi İsmail Geçer, şehidin oğulları Mehmet Batuhan (17) ve Murat Geçer (14) gözyaşı döktü.

Daha sonra Merkez Camii’ne getirilen Geçer’in cenazesi cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin yakınları, bazı milletvekilleri, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Namık Boran, Konya İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yaşin, Akşehir 31. İkmal Merkez Komutanı İkmal Albay Ali İhsan İmre ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ARTVİN
Hakkari’deki hain saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan’ın (21) cenazesi Artvin’in Yusufeli ilçesinde toprağa verildi.

Erzurum’dan karayoluyla ilçeye getirilen şehit Ateşsaçan’ın cenazesi, bir süre Yusufeli Devlet Hastanesi morgunda bekletildikten sonra töreninin yapılacağı Yusufeli Terminal Sahasına getirildi.

Buradaki cenaze törenine şehidin babası Mehmet, annesi Fadime Ateşsaçan ile Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin annesi Fadime ve babası Mehmet Ateşsaçan, namaz öncesinde oğullarının tabutuna sarılarak ağladı. Şehidin kız kardeşi Fatma Ateşsaçan ise ağlayanları uyararak, ”Ağlayıp hainleri sevindirmeyin” diye seslendi.

Cuma namazının ardından Artvin Müftüsü Kamil Ceyhan, cenaze namazına katılanlardan helallik istedi. Şehit Ateşsaçan’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Yusufeli’ne bağlı Bıçakçılar köyünde toprağa verildi.

SİNOP
Hakkari’deki hain saldırıda şehit olan uzman çavuş Halil Özdoğru’nun cenazesi memleketi Sinop’ta toprağa verildi.

Dün akşam saatlerinde askeri uçakla Samsun’a, buradan da karayoluyla Sinop’a getirilen şehit Özdoğru’nun cenazesi, kaldırıldığı Sinop Atatürk Devlet Hastanesi morgundan sabah saatlerinde alınarak Erfelek ilçesine bağlı Uzungüngen köyündeki baba ocağına, ardından da ailesinin yaşadığı kent merkezindeki askeri lojmanlara götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Valilik önünde oluşturulan tören alanına getirildi.

İl Müftüsü Yalçın Topçu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Özdoğru’nun cenazesi, Sinop Şehitliği’nde toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Vali Ahmet Cengiz, Kastamonu Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Amasya Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Erhan Arıkan, Belediye Başkanı Baki Ergül, eski Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında şehidin babası Osman, annesi Şehri, eşi Nuray ve çocukları Onur (14), Ogün (13) ve Ozan Özdoğru (5) gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin büyük oğlu Onur Özdoğru, düzenlenen kortejin önünde babasının fotoğrafını taşıdı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende, vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

OSMANİYE
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 24 askerin şehit olduğu hain saldırının ardından yapılan operasyonda mayına basarak şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Ulusoy’un cenazesi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Ulusoy’un cenazesi helallik için önce baba evine götürüldü.

Daha sonra şehidin naaşı İlçe Jandarma Komutanlığı önündeki tören alanına getirildi. Şehidin babası Zübeyir Ulusoy tabuta sarılarak ağladı. Şehidin 8 aylık hamile eşi Necla Ulusoy da tabutun başına gelerek, “Niye bıraktın gittin beni Mehmedim niye bıraktın” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin kardeşleri de terör örgütü PKK’ya tepkilerini dile getirdi. Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul’un cenaze namazını kıldırmasının ardından şehit Uzman Çavuş Ulusoy’un cenazesi Kadirli Asri Mezarlığındaki şehitliğe götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Cenazeye katılan kalabalık bir topluluğun eşliğinde cenaze aracı, Andırın Caddesinden Kadirli Şehitliğine hareket etti.

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Ulusoy’un cenaze törenine ailesi, yakınları, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, Kadirli Belediye Başkan Vekili Kenan Çiftçi ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Post Author: SerGe

Leave a Reply