Bülent Arınç’tan iddialı sözler

Mehmetçiğin Kuzey Irak’a başlattığı “çok özel” öoperasyon için bu tanımı yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşkiyayı ininde boğmak için harekete geçtiklerini belirterek, “Genelkurmay Başkanımız ve komutanlarımız, bu işi bitirmeden Ankara’ya dönmeye, evlerine girmemeye adeta söz verdiler.” dedi. Bülent Arınç, Bursa’da Çetinkaya mağazasının açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi toplanan Bursalılara hitap eden Arınç, terörü bitirmek için söz verdiklerini ve bu amaçla kara harekatı dahil, her yolu devreye soktuklarını kaydetti.

“EŞKİYAYI İNİNDE BOĞACAĞIZ”

Kara harekatını hatırlatan Bülent Arınç, şöyle konuştu: “Bu harekatın sonrasında askerlerimiz, polislerimiz, bütün güvenlik üçlerimiz, eşkiyayı ininde boğmak için harekete geçti. Başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere, bütün kuvvet komutanları, polisin başındaki bütün ekipler şu anda hem yurt içinde hem de topraklarımızın dışında büyük bir faaliyetin içindeler. Genelkurmay başkanımız ve komutanlarımız, bu işi bitirmeden Ankara’ya dönmeye, evlerine girmemeye adeta söz verdiler. Allah’ın izni ile bu iş bu acılar en kısa zamanda feraha dönsün, memleketimiz, bu güzel vatanımız huzur içinde, güvenlik içinde en kısa zamanda sükunete kavuşsun. Bütün dileğimiz budur.” Vatandaş olarak, şehitlerin sahipleri, millet olarak çok üzülüp gözyaşı dökmenin, tepki göstermenin yerinde ve doğru olduğunu vurgulayan Arınç, “Ama bütün bu acılarımız bize görevimizi unutturmamalı, terör için de gereğini yapacağız, ülkemizin kalkınması, büyümesi, gelişmesi için de gereğini yapacağız.” diye konuştu.

İZDİHAM OLDU

Bu arada, Bülent Arınç’ın mağazanın açılışını yapmasının ardından izdiham oluştu. Mağazaya girmek için akın eden vatandaşlar birbirini ezdi. Tartışmaların yaşandığı izdiham ortamında, çocuklar ve kadınlar zor anlar yaşadı. İnsanların içeri girmesini durdurmaya çalışan mağaza görevlileri, çareyi kapıları kapatmakta buldu. Bu sırada içeri giremeyen bazı basın mensupları da açılış kurdelasının kesim anını görüntüleyemedi. CİHAN


Genelkurmay’dan teşekkür

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, şehit taziyeleri için teşekkür mesajı yayınladı.  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel son yaşanan terör olaylarında şehit düşen askerlerin anısına Genelkurmay Başkanlığı sitesinde mesaj yayınladı. İşte Orgeneral Özel’in o mesajı :

“Bu güzel ve cennet vatanımızın bölünmez bütünlüğünün muhafazası, milletimizin birlik ve beraberliği ile huzur ve güvenliğinin sağlanması uğruna, tertemiz kanlarını bu aziz vatan topraklarına akıtan kahraman şehitlerimiz ile yaralı subay, astsubay, uzman erbaş ve Mehmetçiklerimizin hatırasına binaen TSK’leri adına şahsıma gönderilen çok sayıdaki taziye mesajları için sonsuz teşekkürlerimi ve bu acılı günümüzde bizlere en içten duygularla destek veren tüm dostlara ve aziz milletime, TSK mensupları adına, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar, en kısa sürede aramıza katılmaları temennisiyle yaralı silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.” DHA

Post Author: SerGe

Leave a Reply