Hakkari’de 32 terörist ölü ele geçirildi

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 24 askeri şehit eden terör örgütü PKK’lılara karşı başlatılan operasyonlar kapsamında, Irak sınırının Kazan Vadisi’nde 32 PKK’lı öldürüldü.

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK’ya yönelik yaptığı operasyonlarda 32 teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi. 24 güvenlik görevlisinin şehit olmasının ardından başlayan yurt içi ve yurt dışı operasyonlar kapsamında, Hakkari’nin Kazan Vadisi’nde çıkan çatışmada 32 terörist öldürüldü.

Özel Hareket Polislerinin de destek verdiği operasyonların devam ettiği ve sayının artabileceği belirtiliyor.
Hava destekli operasyonlarla, terör örgütünün kış mevsiminin yaklaşmasından dolayı lojistik alt yapısının da imha edilmesi hedefleniyor. Özellikle teröristlerin kışın barınma için kullandığı mağaralar ve sığınaklar havadan bombalanıyor.

Hakkari-Çukurca arasında Irak sınırında sarp dağlarla çevrili Kazan Vadisi’nin coğrafi yapısı, sarp kayalıklardan oluşuyor ve Irak sınırının sıfır noktasında bulunuyor. Karayolu ile ulaşımın mümkün olmadığı vadide bulunan bazı köylere ulaşım patika yollardan sağlanıyor. Genellikle kaçakçılıktan geçimini sağlayan köylülere de örgüt mensupları sınır geçişlerinde destek veriyor ve karşılığında ise ‘haraç’ topluyor.

Teröristlerin, bu vadiyi mesken tutmasının nedenleri arasında ise bu noktadan Hakkari’nin kritik noktalarına dağ yollarını geçiş güzergahı olarak kullanması yatıyor. Kazan Vadisi’nde ‘Bahoz’ kod adlı Suriye uyruklu Fehman Hüseyin’in sağ kolu olan bazı terör örgütü yöneticilerinin bulunduğu belirtiliyor. Vadide ayrıca PKK’nın çok sayıda alt gurubu bulunuyor.

Terör örgütünün, Hakkari’deki saldırılarını Kazan Vadisi üzerinden yaptığı belirtiliyor. Örgütün üs olarak kullandığı vadi üzerinden teröristler birçok noktaya geçerek eylem gerçekleştiriyor.

Post Author: SerGe

Leave a Reply