Çocuğu tahterevalliden düşen anne ve babaya ‘ihmal’ davası

Tahterevalliden düşerek ölen 5 yaşındaki Eray’ın anne ve babasına “Taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

 

Serdar KULAKSIZ/AHT

Şişli’de oynadığı tahterevalliden düşerek ölen 5 yaşındaki Eray’ın anne ve babasına “Taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Savcılık, çocuklarının ölümüyle yıkılan anne ve babanın, yükümlülüğü olan gözetim görevini yerine getirmediklerini savundu.

ŞİŞLİ Feriköy’de yaşayan Bayraktar ailesinin 4 çocuğundan en küçüğü olan 5 yaşındaki Eray, geçtiğimiz 21 Mayıs’ta kendisinden 4 yaş büyük olan ağabeyi ile birlikte evlerinin yakınında bulunan çocuk kreşine ait parka gitti. Parkın etrafı demirlerle çevrili ve kapısı da kilitliydi. Demir parmaklıklardan atlayarak parka giren iki kardeş, kendileri gibi parka giren diğer çocuklarla birlikte oynamaya başladı. Bu sırada tahterevalli ile oynarken düşen küçük Eray bilincini kaybetti. Ağabeyi, hemen inşaatta çalışan babasına olayı haber verdi. Baba İbrahim Bayraktar, oğlunu hastaneye kaldırdı. Ameliyata alınan Eray, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Küçük Eray, iç kanama nedeniyle hayatını kaybetti.

İFADELERİ ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu üzücü olayla ilgili derhal soruşturma başlattı. Baba İbrahim Bayraktar ve olayın meydana geldiği parkın bağlı olduğu çocuk kreşi müdürünün ifadesi alındı. Baba İbrahim Bayraktar, olay sırasında inşaatta çalıştığını belirterek, “Olayı duyar duymaz parka gittim. Çocuğumu hastaneye götürdüm. Ancak hayatını kaybetti. Parkın bağlı olduğu kreşin yöneticilerinden şikâyetçiyim” dedi. İfadesine başvurulan kreş yöneticisi Ş.A. ise olayın hafta sonu meydana geldiğini dile getirerek, “Kreş hafta sonu kapalıdır ve burada kimse bulunmaz. Kreşe bağlı olan parkın herhangi bir sorumlusu yok. Ancak parkın çevresi demirlerle çevrilidir. Kapısı da zincirlidir.

Parka girişin yasak olmasına rağmen özellikle hafta sonları dışarıdan çocuklar demirlerden atlayarak içeri giriyorlar. Benim veya personelimin bu olayla bir ilgi ve alakası, ihmali, kusur ve kabahati yoktur” diye konuştu.

KARAR MAHKEMENİN

Savcılık yürüttüğü soruşturma sonucunda ölen Eray Albayrak’ın annesi Havva Albayrak ve babası İbrahim Albayrak hakkında “Taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. İddianamede, şüphelilerin aile yükümlülüğü olan gözetim görevini yerine getiremedikleri savunuldu. Savcılık cezanın verilip verilmemesini mahkemenin takdirine bıraktı

Post Author: SerGe

Leave a Reply