Aydınlar’ın federasyonda kimsesi yok mu?

A Haber’de dün akşam yayınlanan 90’a programının yorumcusu Haşmet Babaoğlu’ndan, Türkiye Futbol Federasyonu ve Başkan Mehmet Ali Aydınlar ile iddialı açıklamalar… Babaoğlu’na göre Aydınlar, Futbol Federasyonu’nda yapayalnız bir adam!

İşte Haşmet Babaoğlu’nun 90’a programındaki yorumu:

Bunca haftadan sonra ve özellikle bu geçtiğimiz haftanın üst üste gelen bazı görüntülerinden sonra aklımda bir soru var. Ben Mehmet Ali Aydınlar’ın sadece iyi bir işadamı değil, iyi bir yönetici de olduğunu düşünüyorum. Fakat geldiğimiz noktaya baktığım zaman bu düşüncemi doğrulayan bir hareket yok. Mehmet Ali Aydınlar’ın federasyonda kimsesi yok mu? Aslında temel soru bu! Bu kadar yalnız olunabilir mi? Federasyon Başkanı bir televizyon programını arayacağı zaman o programdaki konuğu cep telefonundan arıyorsa ciddi bir yalnızlık var demektir. Somut yalnızlıktan bahsediyorum. “Bana derhal şu kanalı bulun ve beni bu kanala bağlayın” diyebileceği birileri yok. Mesela Mahmut Özgener. Dışarıdan pek gözükmüyordu ama ekipti. Merkez Hakem Komitesi Başkanı Oğuz Sarvan’ı sonuna kadar çok savundu. Bu yüzden de çok eleştirildi Özgener ama “Arkadaşım” diyordu. Peki Mehmet Ali Aydınlar, Yusuf Namoğlu için “Arkadaşım” diyebilir mi? Diyemez. Tuhaf bir durum var. Bu durum Mehmet Ali Aydınlar’ı ateşe atıyor. Sanki bütün üst üste ortaya çıkan federasyon skandalları “Bak Mehmet Ali Aydınlar’ın yanlışları” diye tahtaya yazılıyor. Bir de ayrıca sanki federasyon var, onlar da uzakta duruyorlar. Yani bir yerde Mehmet Ali Aydınlar var bir yerde de federasyon var. Fikstür skandallarını Federasyon Başkanı yaratmaz. Sorumludur elbette ama fikstür skandallarını federasyon çalışanları yaratır. Yok mudur Mehmet Ali Aydınlar’ın bir dostu, arkadaşı ya da ekibi? Bu federasyon derleme toplama bir federasyon mu? Öyle mi kuruldu? Derleme toplama bir federasyon iki hafta sonra kucağında şike operasyonunu bulunca işin altından kalkamaz. Ve görüntüde o, bu işin altından kalkamıyorlar. Bu gidişle de kalkamayacak gibiler.

Mehmet Ali Aydınlar’ı birisi uyarmıyor mu “Bu böyle olmaz. Böyle söyleme” diye. Aydınlar bana artık yapayalnız bir adam gibi geliyor. Ancak yapayalnız bir adam bir programda Sami Çölgeçen’in hala federasyon ile ilişkisini öğrenir ve yapayalnız Federasyon Başkanı bu acı gerçekle karşılaşınca telaşa kapılır, kızar ve öfkelenir. Yusuf Namoğlu, Mehmet Ali Aydınlar ve federasyon sanki birbirinden kopuk

Post Author: SerGe

Leave a Reply