Köln Camisine Haçlı Suikast İddiası!

DİTİB Merkez Camisi’nin Alman mimarı Paul Böhm, cami projesini çizerken Hıristiyanlığa ait haç sembolleri kullanıp komplo kurmakla suçlanıyor

Almanya’nın Köln kentinde olaylı bir şekilde yapımı devam eden DİTİB Merkez Camisi’nin Alman mimarı Paul Böhm’ün cami projesini çizerken Hıristiyanlığa ait haç sembolleri kullanıp komplo kurmakla suçlandığı iddia edildi.

Die Welt Gazetesi’nde yer alan yazıda, DİTİB’in iki binin üzerindeki inşaat hatasının yanı sıra Böhm’ün Almanya’nın ortasında kurulan İslam Merkezi’ne gizlice eski Yunancada “İsa” anlamına gelen PX işaretini koyduğu için işine son verilmek istendiği öne sürüldü. Hicivli bir dille kaleme alınmış yazıya göre iki ayrı bölmeden oluşan kubbe için Hıristiyanlığın erken sembollerinden balığa benzetilebilirdi.

Mimar Prof. Paul Böhm, geçen hafta, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin kendisi hakkındaki suçlamaları yanıtlamak amacıyla Neumarkt’ta Alman Mimarlar Birliği’nden Rheinhard Angelis, Böhm Mimarlık Bürosu Proje Yöneticisi Martin Amme ve Avukatı Frank Siegburg ile bir toplantı düzenlemişti. Toplantıda inşaat halinde olan ve tamamen bitmemiş bir yapıda ufak tefek hatalar bulunmasının normal olduğunu ve bir bilirkişi tutularak rapor tutulmasını anlayamadıklarını ifade eden Proje Yöneticisi Martin Amme, “Hatta inşaata başlanmadan önce sunulan proje çizimi üzerinde Ankara’dan gelen talimat üzerine değişiklikler yapıldı.

Gerekçe olarak caminin görünüşünün üstten kesitinin kağıda döküldüğünde Paul Böhm’ün isminin baş harfinin ortaya konulduğu, haçlı seferlerinde kullanılan haç ve Hıristiyanlık alemi için İsa anlamına gelen PX sembollerinin kullanıldığı gibi iddialarda bulundular. Bunun gerçek payı olmadığını ve spekülasyon yapıldığını belirterek, isteklerinin doğrultusunda projede değişiklikleri gerçekleştirdik” dedi.

DİTİB, iddialar hakkında bir yorum yapmadı.

Camiye Hıristiyan semboller mi gizlediler

Avrupa’nın en büyük camisi olması beklenen Köln Camisi’nin mimarı Alman Paul Böhm’ün işine son verilmesi Dan Brown’un Da Vinci Şifresi isimli kitabına benzer komplo teorilerine yol açtı. Welt Gazetesi, Alman mimarın, camiye Hıristiyan semboller eklediği gerekçesiyle işine son verildiğine dair söylentiler bulunduğunu yazdı.

Kilise inşaatıyla ödül almıştı

Almanya’nın en ünlü mimarları arasında yer alan Paul Böhm, 2006 yılında Köln’de inşa edilecek olan DİTİB Merkez Camii için açılan projeyi kazandı. Bonn’da Alman Posta İdaresi’nin binasının inşaatında birincilik ödülü aldı, Potsdam’da Hans Otto Tiyatrosu’nun inşaatı, Köln’de St. Theodor Kilisesi’nin yapımında yine birincilik ödülü aldı. Wünsdorf’daki Multiversa Kilisesi ile ikincilik ödülüne layık görüldü.

Bilgi notu

Da Vinci Şifresi kitabında Kutsal Kase diye anılan Hıristiyanlığın en büyük sırrının peşine düşen roman kahramanları, dini mekanlara gizlenmiş şifreleri çözerek Hz.İsa’nın sülalesiyle ilgili sırra ulaşmaya çalışıyordu

Post Author: SerGe

Leave a Reply