Çapkın işadamına kütüphane süsü verilmiş kabin

Yakınlarına ya da iş arkadaşlarına haber vermeden bara, diskoya ya da gece kulüplerine gidenler artık bu gürültülü ortamlardan telefonla iş toplantısına bile katılabilecek
Sevgilisine arkadaşlarıyla maç izleyeceğini söyleyip soluğu diskoda alan çapkınlar ya da hastalık bahanesiyle akşam toplantıya kalamayacağını belirtip eğlenmeye giden işadamları için sessiz telefon kabini üretildi. Bar, disko, gece kulübü gibi eğlence mekânları için tasarlanan ses yalıtımlı Voice Stop kabine girenler, müzik gürültüsünden uzakta, telefon görüşmelerini yapabilecek.

İLK KABİN BLACKK’E
Reklamcı Ozan Özkan, arkadaşı Can Emrah Özoral ile Arjantin’deki telefon kabini uygulamasını internetteki bir videoda görüp, patentini almak için başvurdu. 2010’da onay alan ortaklar, Türkiye’de ürettirdikleri kabini, eğlence kulüplerinin yanı sıra fabrika ile hastane ve kütüphane gibi sessiz olunması gereken ortamlara da koyacak. İlk kabini tanıtım amacıyla bu hafta içinde Kuruçeşme’deki Blackk’in bile katılabilecek üst katına kuracaklarını anlatan Ozan Özkan, bu kabinlerden dünyada sadece birkaç ülkede olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Kabinin üretimi için bir yıldır çalışıyoruz. Sesi tamamen kesebilecek bir madde maalesef yok. İkisini Türkiye’den aldığımız, ikisini de yurtdışından getirdiğimiz 4 farklı süngerle ürettirdiğimiz kabinler, 130 desibellik sesleri 30-40 desibele indiriyor. Telefonla konuşan, sesi uzaktan biraz duyuyor. Ancak telefonun diğer ucundakine bu ses bile gitmiyor.” Özkan, yüksekliği 2 metre, çapı da 125 santimetrelik bir silindir olan kabinin 150 kilogram ağırlığında olduğunu ifade ederek, taban, çatı, gövde ve kapılarının ayrılabildiğini, böylece montajının kolaylıkla yapılabildiğini de dile getirdi.

Hostesli kabinin 6 aylık kirası 25 bin lira
Asıl meslekleri olduğu için bu kabinleri giydirerek reklam amaçlı da kullanacaklarını dile getiren Özkan, telekomünikasyon şirketleri ve içecek markalarıyla görüştüklerini anlattı. Bazı gece kulüplerinin reklam istemediğinin de altını çizen Özkan, şöyle devam etti: “Buralara kabini kurduğumuzda, temizlik ve bakım hizmetlerini de biz vereceğiz. Kabinlere girmek isteyenlere bir hostes yardımcı olacak. Kabinin içinde, güvenlik açısından telefonla görüşenin de göreceği kameralar yerleştirilecek ve bu görüntüler kabin dışından izlenebilecek. Tüm bu hizmetleri ve kabini, isteyenlere 6 aylık yani bir sezonluk olarak 2025 bin liraya kiralayacağız.”

“Reklam dinlet” ile öğrenciler kontör kazanacak
Ceplerde bulunan telefon çalarken şarkı dinlet uygulamasının reklam versiyonu için de patent başvurusunda bulunduklarını ifade eden Özkan, “Telefonla arayan kişi, numarayı çevirdikten sonra bir şirketin reklamını dinleyecek. Hat sahibi de kontör veya dakika kazanacak” diye konuştu. Bunun telekomünikasyon şirketlerinin yönlendirmesiyle yapılabileceğinin de altını çizen Özkan, “Patenti alınca bu şirketlerle konuşacağız. Anlaşabilirsek reklamları alıp, onlar için kullanılabilir hale getireceğiz” dedi.

Post Author: SerGe

Leave a Reply