BDP’lilerin bos TABUT Oyunu

BDP sırf kendi çıkarları ve şov yapmak için öldürülen PKK’lının annesi ve halkı kurnazca oyuna getirdi.

Terör örgütü PKK’nın internet üzerinden çağrısıyla cenazenin başka bir semt olan Şehitlik’te olduğu ve halkın oraya gitmesi gerektiği istendi. BDP’liler buradaki caminin avlusuna konulan boş bir tabutta PKK’lı Mensur Güzel’in naaşı olduğuna hem ailesini hem de cenaze için gelen kitleyi inandırdı. Tabutla yürümek isteyen kalabalığa polisin izin vermemesi üzerine, göstericiler polise taş ve molotofla saldırdı.

Olayların durulmasından sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançer ile beraberindeki emniyet görevlileri olayın çıktığı caminin önünde PKK’lının annesi Sıtiye Güzel’le görüşmek istedi. BDP’lilerin engeline rağmen Güzel’le görüşen Hançer, olayın BDP’lilerin anlattığı gibi olmadığını anlattı. BDP’li Milletvekili ve Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve diğer yöneticilerin de olduğu görüşmede Hançer, cenazenin Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığında olduğunu, mezarın da hazır olduğunu belirterek orada toprağa verilmesini istedi.

Burada kalabalığın cenaze bahanesiyle kendilerine saldırdığını ve molotof attığını anlatan Hançer, “ Olay bildiğin gibi değil. Senin çok iyi niyetlisin. Yeniköy’e gidelim orada toprağa verelim. Burada bize saldırmalarını istiyor musunuz?” dedi.

Sıtiye Güzel de, “ Oğlum ben bir insanın bile burnunun kanamasını istemiyorum. Size bir şey olmasın. Yeniköy’e gidelim ama oğlumun cenazesini de buradan götürelim” dedi. Bu sırada Sıtiye Güzel’in kandırıldığı ortaya çıktı.

Polis müdürü Hançer, “ Oğlunun cenazesi burada değil. Bak burada BDP’liler var. Onlar sizi kandırmış. Burada cenaze felan yok. Yeniköy’de hem cenaze orada hem mezarlık hazır. İsterseniz birlikte gidelim. Benim arabamla gidelim. Biz de istiyoruz oğlunuzu toprağa vermenizi” diye yanıtladı. Bu sırada BDP’lilerin susması ve konuşamaması dikkat çekti.

Post Author: SinBa

Leave a Reply