Erdoğan: Bedelli çalışması bitti

Yüzbinlerce kişinin beklediği bedelli ile ilgili Başbakan Erdoğan müjdeyi verdi: Bedelli tamam yasa haftaya çıkacak

Bedelli askerlik konusunda Başbakan Erdoğan yüzbinlerce kişinin merakla beklediği açıklamayı yaptı. İstanbul’da sosyal yardım programında konuşan Erdoğan konuşmasının sonunda bedelli askerlik çalışmasının sona erdiğini ilgili yasal düzenlemenin de haftaya yasallaşacağını söyledi.

ŞEHİT AİLESİNDE İKİNCİ KİŞİYE DE İŞ

Başbakan Erdoğan buradaki konuşmasında şehit ailelerinden artık bir kişinin daha işe alınacağını ifade ederek, terörden zarar gören ailelerin de şehit aileleri gibi maaş alacağını ve bu ailelerin de istihdamda öncelikli bir noktada tutulacağını söyledi

İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları:

Kadın bir toplumun esas aynasıdır. Toplum kadınla değişir kadınla dönüşür. Kadınların değişimi olumlu yöndeyse o toplumda ufuk aydınlıktır. Zira çocuğu şekillendiren kadındır. Annedir. Erkeği şekillendiren annedir eştir. 12 eylülde kadınlara eşitlik ilkesine aykırılığı da ortadan kaldırdık. Bir sorunu görmüyor olmak o sorunu ortadan kaldırmıyor.

GÖRDÜKLERİ ŞİDDETİ HİÇ KİMSEYE ANLATMIYORLAR

Birilerinin sorunlarını dile getirmiyor olması o sorunun olmadığı anlamına gelmez. Toplum olarak bu noktayı eleştirmemiz gerekiyor. Tüm dünyanın dünya kadın hareketini sorgulaması gerekiyor. Öyle kadınlar varki gördükleri şiddeti hiç kimseye söyleyemiyorlar. Kol kırılsın yen içinde kalsın aile içinde kalsın diyorlar. Hergün eşinden abisinden babasından şiddet gören kadınlar var. İşyerinde haksızlık yaşayan kadınlar var. Biz bunun için buradayız. Bakanlık kurarsınız genel müdürlük kurarsınız masanın arkasında oturup insanların size gelmesini beklersiniz yaptıklarınızın hiç bir anlamı kalmaz.

Hep birlikte bu yapılacak. Tek tek kapı kapı gezip bulunacak. İnsanların gelip bizi beklemisini bizi bulmasını aramayacağız. Eksiklerimiz hala var. Herkese ulaştığımızın iddiasında değiliz ama bunun süratle ilerlettiğimize inanıyorum.

BDP’Lİ KADINLAR TERÖRİST CENAZESİNİ İSTİSMAR EDİYOR

Son günlerde BDP’li kadın vekillerinin terörist cenazesini istismar noktasında ciddi istismar ettiklerini görüyoruz. Kendileri sefahat içinde yaşarken 14 yaşındaki çocukları dağa çıkarmaya teşvik ediyorlar. O vekiller oğullarına ağlayan annelere bile tahammül edemeyecek duruma gelmişlerdir. Üzerlerine bomba bağlayıp gemi kaçıranları kahramanlaştırıyor. SErap kardeşimizi molotofla şehit edenler bu anlayıştır.

2 hafta önce Bingöl’de yürekleri dağlayan bir olay yaşandı. Bir terörist üzerindeki bombayı patlatmak istedi. Bayram alışverişine çıkan anne canlı bombanın üzerine atladı. Hatice kardeşimizin 3 çocuğu da yaralandı. Bu hadiyesi görünce anneliğin ne kadar kutsal bir şey olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz. İşte bu anne bizim kadim kardeşliğimizin kadim bir annesidir.

BEN ANAMIN AYAĞINI ÖPTÜM YİNE ÖPERİM

Hatice Belgin bu toprakların yetiştirdiği sayısız kahraman analardan birisidir. Anneliğin ne kadar yüce bir şey olduğunu ancak anneler bilir. Bazıları bize ana demeyin diyor. Bu toprakların ismi de Anadolu’dur bu da dolu değil. Cennet anaların ayaklarının altında sözünden bir şey anlamayanlar gitsin Hatice Benli gibi annelerin ayaklarının altını öpsün. Ben öptüm yine öperim.

Önümüzdeki günlerde terör şehitlerine bizim desteğimiz var. Önce ailede bir kişiyi işe alıyorduk şimdi bunu ikiye çıkarıyoruz. Şimdi yeni bir adım da atıyoruz; Terör kurbanı olan, teröristler tarafından öldürülen aileye de aynı yardımı aileye de vereceğiz. O öldürülen aileleri de şehit kabul edip o aileyi de devlette istihdam edeceğiz. Bunu da sosyal bir devlet olmanın gereğini yerine getirmiş oluyoruz.

Eşini kaybetmiş kadınlarımız unutmasınlar; yalnız değilsiniz.

Bugün bu anlamlı toplantıya bu yakışır diye düşünüyorum. Bedelli askerlikle ilgili yasayı inşallah yakında çıkarıyoruz. Çalışmalar bitti

Post Author: SerGe

Leave a Reply