İşte Milli Takım’ın Yeni Hocası ve Ekibi!

Guus Hiddink’in görevden alınmasının ardından A Milli Takım’ın başına getirilecek isim Abdullah Avcı olacak. Yeni dönemde Avcı’nın yardımcılığınıda şu isimleri yapacak

Guus Hiddink’ten boşalan A Milli Takım Teknik Direktörlügü için yeni isim açıklanacak.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yaptığı açıklamada: “Anlaşırsak Abdullah Avcı ile sözleşme imzalayacağız” dedi.

EURO 2012 Playoff turunda Hırvatistan’a elenerek finallere gitme şansını yitiren A Milli Futbol Takımımız’da, istifa eden Guus Hiddink’ten boşalan teknik direktörünün belli olması bekleniyor.

DHA’nın haberine göre; Hollandalı teknik adamdan boşalan A Milli Takım Teknik Direktörlügü için adı geçen Abdullah Avcı’nın isminin saat 15.00’te Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanacağı duyurulmuştu.

Futbol Federasyonu 4.5 yıllığına anlaştığı Abdullah Avcı’nın ismini bugün basına açıklayacak. Yeni dönemde Göksel Gümüşdağ, Tanman’ın yerine A Milli Takımlar Sorumlusu olacak, Okan Buruk da Avcı’nın yardımcılığına getirilecek.

Milli Takımlar’da yeni dönem yavaş yavaş şekilleniyor. Guus Hiddink’in görevden alınmasının ardından A Milli Takım’ın başına getirilecek isim Abdullah Avcı olacak. Futbol Federasyonu, Avcı ile dün yaptığı görüşmede prensip anlaşmasına vardı. 4.5 yıllık imza atacak olan başarılı çalıştırıcı ile ilgili açıklama bugün yapılacak.

Cüneyt Tanman’ın yerine Milli Takımlar Sorumluluğu görevini üstlenecek Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, “Gündemimizde sadece Abdullah Avcı’nın ismi vardı. Federasyon Yönetim Kurulu’nun yarın (bugün) yapacağımız toplantıda konuyu bir kez daha görüşeceğiz ve kararı kamuoyuna duyuracağız” dedi.

Avcı’nın göreve gelmesiyle şu anda Milli Takımlar İdari Koordinatörü olan Okan Buruk yardımcısı olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Avcı’nın yardımcılığını yapan Arif Erdem’i de Milli Takım ekibinde yer alabileceği belirtiliyor. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sezon ortasında sıkıntı yaşamaması için Erdem’in İstanbul BB’de kalması daha güçlü bir olasılık olarak görünüyor.

Ay-Yıldızlı ekibi 2014 Dünya Kupası’na götürmeye çalışacak olan Avcı, teknik direktörlük kariyerine İstanbulspor’da başladı. Bu kulüpte ve Galatasaray’da PAF takımını da çalıştırdı. Ardından Genç Milli Takımı Avrupa şampiyonu ve dünya dördüncüsü yaptıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde dikkatleri üzerine çekti. Bu ekibi Süper Lig’e çıkarttığı gibi burada da hep yukarılarda tutarken geçen sezon Türkiye Kupası finalisti yaptı. Bir dönem Galatasaray teknik direktörlüğü için de adı geçti ama kabul etmedi.

Çetin de bırakıyor

A Milli Futbol Takımı’nda Teknik Direktör Guus Hiddink ile yollar ayrılırken, son dönemde birçok kişi tarafından hedef tahtası haline gelen yardımcısı Oğuz Çetin’in de görevine son verilecek… Ay-Yıldızlı takımın yeni döneminde göreve gelecek çalıştırıcı kendi yardımcılarını seçecek. Çetin ise yeni dönemde Milli Takımlar’da görevlendirilmeyecek

Post Author: SerGe

Leave a Reply