Seyfülislam Kaddafi yakalandı

Libya hükümeti, Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam’ın, ülkenin güneyinde yakalandığını açıkladı

Libya’nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi’nin 39 yaşındaki oğlu Seyfülislam Kaddafi, Nijer sınırı yakınlarındaki Obari bölgesinde, yanındaki 3 yardımcısıyla birlikte Nijer’e kaçmaya çalıştığı sırada yakalandı.

Seyfülislam’ın daha önce çıkan bir çatışmada yaralandığı hatta kolunun koptuğu iddia edilmişti. Ancak Libyalı yetkililer bu iddiaları yalanlayarak, Seyfülislam’ın sağ olarak ele geçirildiğini, yaralı olmadığını söyledi.

Seyfülislam helikopterle Zintan kentine götürüldü.

Libya’da yeni hükümetin 3-4 gün içerisinde kurulması bekleniyor, hükümet kurulana kadar Seyfülislam’ın Zintan kentinde tutulacağı, sonrasında hükümete teslim edilmek üzere başkent Trablus’a götürüleceği açıklandı.

Seyfülislam Kaddafi’nin yakalandığı haberi Trablus’u sevince boğdu
Libya’nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi’nin yakalandığı haberi Trablus halkını bir anda sevince boğdu.

Başkent Trablus’un cadde ve sokaklarına dökülen Libyalılar sevinç gösterileri yaparken, kentteki Şuheda meydanında toplanan kalabalık bir grup da şarkılar ve sloganlar eşliğinde Seyfülislam Kaddafi’nin yakalanmasını kutladı.

Kutlamalar sırasında çok sayıda insan Trablus sokaklarında arabalarıyla turlar atarken, silahlı grupların da yine kutlama amacıyla havaya ateş açtıkları gözlendi.

Post Author: SerGe

Leave a Reply