En büyük destek Altan kardeşlerden

Başbakan Erdoğan’ın dün yaptığı Dersim açıklamalarına en büyük destek liberal yazarlardan gelirken, bunlar içinde Altan kardeşler Erdoğan’ı ayağa kalkarak alkışladı

Başbakan Erdoğan’ın resmi tarihte “Dersim İsyanı ve devlet tarafından isyanın bastırılması” olarak geçen Dersim olaylarından “katliam” olarak bahsederek, devlet adına özür dilediğini ifade etmesi en çok da açılımcı liberal yazarları sevindirdi.  

AHMET ALTAN: TARİHİMİZİN EN KANLI GÜNAHI
Ahmet Altan Taraf’ta “Dün tarihin kırılma noktalarından birinden geçtik. Bu ülkenin başbakanı, tarihimizin en kanlı günahlarından birini belgelerle ortaya koyduktan sonra Dersim katliamı için devlet adına “özür” diledi” diye yazdı.

MEHMET ALTAN: AYAKTA ALKIŞLADI 
Kardeşi Mehmet Altan da Star’da, önce şu notu düştü: “Üç dönemdir iktidarda olan AK Parti ise devlette güçlendikçe eski ataklığını yitirir gibi… Devrimci bir reformculuğun yerini siyasal iktidar hesaplarının aldığı, değişim iradesinin hızını kaybettiği, toplumsal rüyaların yitirildiği, AB’yi neredeyse hasım ilan edecek noktalara doğru taşınır olduk…Doğrusu dün yeniden umutlandım… Ve biri geriye, diğeri ileriye bakan Tanrı Janüs’ü anımsadım…”

Mehmet Altan ardından da “Dün Başbakan’ın ileriye bakan ve hepimizin ayakta alkışladığı yüzü öne çıktı…” yorumunda bulundu.

BAYRAMOĞLU: DERSİM ÇIKIŞINA ALKIŞ, KCK OPERASYONLARINA TEPKİ 
Yeni Şafak’tan Ali Bayramoğlu da, KCK operasyonlarını sorguladığı yazısında Başbakan’ın Dersim çıkışından ise övgüyle bahsetti. Bayramoğlu “Başbakan bizce doğru yerde durduğu Dersim tutumuyla, Kürt konusundaki son tutumunu karşılaştırsın…” diye yazdı.

RUŞEN ÇAKIR: DEVLET GEREĞİNİ YAPMALI 
KCK operasyonlarına karşı duruşu ile bilinen bir diğer liberal yazar Ruşen Çakır da, Erdoğan’ın Dersim özrü ile ilgili şöyle yazdı: “Başbakan Erdoğan’ın devlet adına Dersim katliamı için özür dilemiş olması kuşkusuz son derece önemlidir. Tabii bu özürün sadece lafta kalmaması, devlet tarafından gereğinin yapılması da gerekir…Bu arada katliam mağdurları ve yakınlarının zararları tanzim edilmesi de mutlaka gündeme alınmalıdır.”

BİRAND: HEPİMİZ ÖZÜR DİLEMELİYİZ
Mehmet Ali Birand ise “Dersim için, Başbakan yetmez, hepimiz özür dilemeliyiz…” derken,

ÇANDAR: BAŞBAKAN MÜTHİŞ BİR İŞ YAPTI
Radikal’den Cengiz Çandar da “Başbakan dün müthiş bir iş yaptı. Resmi tarihi yırttı attı” yorumunda bulundu.

Habervaktim.com

Post Author: SerGe

Leave a Reply