AMERIKADAKI ARABA “MECHANIC” LERI !!!!

 

AMERIKADAKI ARABA “MECHANIC” LERI !!!!

Herkese merhaba tekrar….gecen haftalarda gundem oldukca mesguldu.En basta kurban bayrami ardindan 29 ekim Cumhuriyet
bayramimizin Lyndhurst belediyesi tarafindan gondere TURK bayragi cekilerek kutlanmasi ve 10 kasim ATAMIZIN olum yildonomu derken
zaman geciyor ve 2011 senesinin sonuna gelmeye az bir zaman kaldigini fark ettim.Benim yazilarimda hep amacim Amerikada yasayan Insanimiza amerikadaki yasamda kolaylik ve yasanmis tecrubelerimi anlatarak daha az hata ve yanlis yapmalarini engellemektir.Tabii gundemi anlatmak ve amerikada turklerin bayramlarimizi nasil kutlar,nasil yasar ve sosyal hayat nasildir bunlarda ilave olarak yazilarimda nacizene sizlere sunarim.

Bu hafta size Amerikadaki araba tamircilerini anlatacagim.Araba sahibi olmak amerikada luks degil ihtiyactir.Nasil kendinize ayakkabi aliyorsaniz araba sahibi olmakta boyledir.Herkesin iyi kotu eski yeni muhakak arabasi vardir.Araba almak kolaydir ama araba sigortalari ehliyetinizin eskiligi ve yaptiginiz kazalara oranla yuksek veya dusuktur.Benimde herkes gibi orta sinif bir arabam var.Arabam yenidir ve “mechanic” lerle ugrasmamak icin dealer dan sifir almistim.Tamircinin eline dusene kadar amerikada rahat rahat araba kullaniyordum.Arabamin dort lastik,fren balatasi ve bakimini yaptirmak icin lyndhurst de high tech auto diye turk bir tamirciye gittim.2 gunde arabayi yapip verdiler.Aradan bir hafta gecmeden arabam aldigim gunden beri ilk defa bozuldu ve yolda kaldim.Amerikada arabaniz varsa muhakkak AAA yani triple A  muhakak yaptirin.Senede 75 dolar gibi komik bir aidat oduyorsunuz ve yolda kaldiginizda senede 4 kez arabanizi ucretsiz cektirme hakkiniz var.Ama 100 miles olan premium secenek alin.Sayet 3 miles basic alirsaniz arabanizi cektireceginiz yere 3 miles dan sonrasini para aliyorlar.Bende 3A Sirketini arayip cekici istedim ve 45 dk sonra cekici gelip arabami hightech auto tamircisine cektirdim.Normal bir cekici cagirsaniz en az 150 dolardan baslayan para odersiniz.Muhakkak  —AAA servisini yaptirin.
Arabamin benzin pompasinin bozuldugunu soylediler ve 650 dolara tamir ettiler.Tamirden sonra NAPPA diye araba parcalarinin satildigi yerden benzin pompasinin fiyatini sordugumda sok oldum. Bana tamircim 450 dolar dedigi benzin pompasi, markette 275 dolar idi.Bana resmen taktigi parcanin fiyatini 175  dolar yuksek ve yalan soyledi.Taktigi parcanin cin mali olmamasini ozellikle tembihledim.Cunku dusuk kalitede takilan parca ileriki zamanlarda arabaniza daha buyuk hasar ve tamirci masrafi cikariyordu.Nitekim endiselerimde haksiz olmadigimi 5 gun sonra anladim.Fort lee de gene yolda kaldim.pazar gecesi o sogukta beklememek icin arabami sabah cektirmeye karar verdim.Arabamin bozulduguyerde trafik cezasi alma ihtimali olan biryerdi ve arabamin camina MY CAR IS BROKEN diye yazip eve gittim.Sabah 6 da kalkip tekrar arabamin basina gittim ve cekiciyi beklemeye basladim.Bir yandan cekicinin bir an once gelmesi icin dua ediyordum cunku ise gec kalmak istemiyordum.Arabami gene ayni tamirciye cektirdim.Bana ukala bir sekilde arabama benzin koymadigim icin arabamin calismadigini soylediler.Oyle ya!!! 30 bin dolarlik arabaya biniyordum ama niyeyse 60 dolar verip arabama benzin koyamamisim!!!! Adamlar benzin pompasini takarken benzin gostergesini bozmuslar ve ben arabayi verdigimde yarim depo olan benzinimi bosaltip bana bos depoyu ve benzin gostergesi bozuk arabayi vermisler.Bende arabamin gostergesine bakip arabamda benzin var zannedip arabami kullaniyorum.Beni en cok uzen sey Turk diye guvenerek gittigim ve bir ay icinde 2 bin dolar harcadigim  turk tamircisinin
“abla depona 10 dolarlik benzin koydum” deyip bana 10 dolari kredi kartima charge etmesi ve en kotusu arabamin deposunu doldururken net 18 galon olan arabamin deposunun tam 18 galon gas almasi yani bana 10 dolarlik gas koydum diye yalan soylemesi, bu parayida bana sormadan kredi kartimdan almasi vede ustune ustluk yaptiklari hatadan dolayi bir ozur bile dilememeleri…..

Amerikada tuketici kanunlarinda mahkemeye vermediginiz surece bir sey yapamiyorsunuz.Ancak marka olan bir firmayla calisirsaniz ki isim olan bir firmayla bu benim yasadigim sorunlarin hic biri olmaz—ancak hakkinizi bu sekilde ararsiniz.Tavsiyem; sagda solda kalmis kucuk tamircilere daha ucuza yaptiracagim deyip arabaniza ve butcenize zarar vermeyin.Amerikada araba tamirinde bir numarali isim FIRESTONE diye araba tamir zinciri ardindan arabanizin kendi servisi ve PEPBOYS, AUTOZONE sizlere tavsiye ediyorum.Dusundugunuz gibi bu marka firmalar benim veya sizin buldugunuz adi duyulmamis ucuz diye dusundugunuz tamircilerden daha iyi servis veriyorlar ve pahali degiller.Arabam tamirden ciktiktan 4 gun sonra yani dun aksam motor lambasi yandi.Yani arabamda gene bir ariza var.yarin arabami FIRESTONE a goturup gosterecegim.  HIGHTECH AUTO SERVICE denen 45 ridge road lyndhurst deki bu ciddiyetsiz ve servisi berbat firmayida en kisa zamanda sikayet etmeyi planliyorum.Bosa harcadigim 2 bin dolara cok uzuluyorum.Bu kadar para harcayip arabamin gene bozulmasida yanima kar kaldi.Keske hic bu tamirciye gidip arabama bu kadar hasar vermeseydim.
benim gibi gene 2 kisi daha bu tamirciyle ilgili sorun yasamis.Eger icinizde bu tamirciden memnun olmamis ve benim gibi magdur olmus kisiler varsa lutfen bana yazsinlar.

Soguk kis gunlerinde yolda kalmamaniz dilegiyle….hoscakalin……..

Post Author: GulayTuran

4 thoughts on “AMERIKADAKI ARABA “MECHANIC” LERI !!!!

    gulay turan

    (January 21, 2012 - 1:44 am)

    Son aldigim habere gorede bu anlattigim tamirci kapatma hazirliklari yapmaya baslamis.Ayrica sikayetimden oturu departmandan gelip kontrol etmisler.

    halil

    (December 15, 2011 - 8:56 pm)

    Diyecek soz bulamiyorum.

    efo

    (December 4, 2011 - 8:36 am)

    Sanirim bizim bu mubarek turkler her yerde ayni, Amerikada yada avrupada yasiyor olman cok onem teskil etmiyor. Eger fitratinin ozelliginde sanal turkluk ibareleri tasiyorsan illaki birilerinin duskunlugunu yada aciz kalmisligini firsata cevireceksin

    Ismail Karadag

    (November 27, 2011 - 2:39 pm)

    Merhabalar. Iki yil once benim arabanin sileceklerinin motoru bozuldu. 45 Ridge road da Hitech Getty de Turk arkadaslar uyguna yapar dediler. Motoru degistirdiler ama bi sekilde motoru koyduklar yere yakin bir yerden cami catlattilar. Banada araba geldiginde boyleydi deyip baslarindan savdilar. Sayelerinde $500 da cam parasi odedim. Cok HITECH ler dogrusu. O zaman cok kizmistim cok paraydi. Sanirim bu insanlar arabalari yaparken bir yandanda zarar berip bozuyorlar. Sikayet edecektim vazgectim degmez diye…

Leave a Reply