“Delek Afrodit’e Giriyor”

Rum hükümeti, İsrailli Delek şirketinin; Noble Energy şirketinin Rum tarafının ilan ettiği münhasır ekonomik bölge (MEB) içerisinde bulunan 12. parselde sahip olduğu hakların yüzde 30’unu satın almasını onaylamaya karar verdi

 

Rum gazetelerinden Alithia, “Delek Afrodit’e Giriyor” başlığıyla yayımladığı haberinde, Rum hükümetinin, Noble Energy şirketinin 12. parselde sahip olduğu hakların yüzde 30’unun İsrailli Delek şirketi tarafından alımının da içerisine dahil edilmesi amacıyla; Noble ile imzaladığı sözleşmede değişiklik yapılması konusunda hareket ettiğini belirtti.

Gazete, Rum hükümetinin İsrailli şirketin talebini bir süre gözden geçirdikten sonra Noble’nin de olur görüşünü alarak, Noble’nin 12. parseldeki haklarının yüzde 30’luk kısmının Delek tarafından satıl alınmasını onaylamaya karar verdiğini aktardı.

Delek’in Noble’nin hisselerinin bir kısmını satın almakta olduğunu ancak Rum hükümeti karşısında bariz yükümlülükler üstlenmediğini yazan gazete, Delek şirketinin, yükümlülüklerle ilgili olarak; Afrodit’teki araştırma sondajını yapan Noble şirketi ile görüşmeye devam edeceğini belirtti.

Öte yandan, Rum İçişleri Bakanı Neoklis Silikiotis’in, bu kararla ilgili olarak gerek Delek şirketini, gerek de İsrail’in Güney Kıbrıs’taki büyükelçisi Mişel Hariri’yi bilgilendirdiğini belirten gazete, İsrail’in uzun süredir Delek şirketinin talebini ileriye götürdüğünün bilindiğini ekledi.

CİHAN

Post Author: SerGe

Leave a Reply