Dört ilde terör örgütü operasyonu!

Adana Emniyet Müdürlüğü’nün “Türk İntikam Birliği Teşkilatı/Direniş Hareketi” adlı yasa dışı suç örgütüne yönelik 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda 14 kişi gözaltına alındı

 

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kent merkezi, Ankara, Kocaeli ve Hakkari‘de eş zamanlı düzenlediği operasyonda yasa dışı ve silahlı suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 14 zanlıdan 5’i tutuklandı.

Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütüne yönelik operasyonla ilgili şu ifadelere yer verildi:

”Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın (CMK 250. madde ile görevli) soruşturması kapsamında, iddia olunan ‘Türk İntikam Birliği Teşkilatı/Direniş Hareketi‘ isimli yasadışı ve silahlı suç örgütüne yönelik olarak Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 9 Aralık 2011 tarihinde 11’i Adana ilinde olmak üzere Ankara, Kocaeli ve Hakkari illerinde toplam 14 şüpheli şahıs yakalanmıştır.

Şüphelilerle ilgili yapılan aramalarda, 1 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 21 adet kaleşnikof fişeği, 20 adet G3 fişeği, 2 adet ruhsatlı tabanca ve örgütsel yapılanmayı gösteren şemanın da bulunduğu çok sayıda doküman elde edilmiştir.

12 Aralık 2011 tarihinde şüphelilerden adli makamlara sevk edilen 9 şüpheli şahıstan 5’i silahlı örgüte üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Halkımızın güven ve huzur ortamını tehdit eden her türlü yasa dışı faaliyetlerle mücadele demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük bir hassasiyetle devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

AA

Post Author: SerGe

Leave a Reply