Yargıya “yok edici” ekip!

vimeo.com adlı internet sitesinde CHP’li YARSAV eski Başkanı Emine Ülker Tarhan ile ilgili şok bir ses kaydı daha yayınlandı

Emine Ülker Tarhan-Militan” adıyla yayına konulan ses kaydında, CHP Milletvekili Tarhan olduğu ileri sürülen kişi “Orada (HSYK’da) verimli olacak adama ihtiyacımız yok bizim. Bize orada dik duracak adam lazım. YARSAV’ın militanı olacak adam lazım bize” diyordu.  

YENİ SES KAYDINDA GÜNDEM: YARGIDA YOK EDİCİ EKİP KURMAK

vimeo.com’da yayınlanan yeni ses kaydında ise “yargıda yok edici ekip kurmaktan” söz ediliyor. Ses kaydındaki kişilerin dönemin YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, Tarhan’ın Yargıtay Üyesi eşi Mehmet Umur Tarhan, dönemin YARSAV Genel Sekreteri (Şimdi YARSAV Başkanı) Murat Arslan ile YARSAV listesinden HSYK üyesi olan dönemin Adalet Bakanlığı Adli Sicil Genel Müdürü Orhan Sungur olduğu iddia ediliyor.

vimeo.com’da “Emine Ülker Tarhan-Yokedici Ekip” başlığıyla yayımlanan ses kaydının dökümü şöyle aktarılıyor:

DAHA DA İLERİYE GÖTÜRMELİYİZ

M. UMUR TARHAN : Şimdi evet çıkarsa geri dönüş, eğer şu anda bizim çok da benimsemediğimiz, çok da demeyelim de benimsemediğimiz bir düzene dönüş niteliğindeyse geri dönüşü olmaz. Çünkü bu anayasa değişikliği daha da geriye götürecek. En geriye gitmiş bir noktadan bugünkü geri noktaya gelirsek bu bizim için başarı olmaz. Biz daha da ileriye götürmek zorundayız. Yani yarından sonra, 13 eylülden sonra ister evet çıksın ister hayır çıksın, YARSAV’ın bu noktada pozisyon alması gerekir.

EMİNE ÜLKER TARHAN : Tabi canım.

BU ADAMLARIN TASFİYE EDİLMESİ LAZIM

M. UMUR TARHAN : Hakikaten ülkede, eli taşın hiç altına girmemiş, bir sürü adam var. Bu adamların tasfiye edilmesi lazım, net söylüyorum.

YOK EDİCİ BİR EKİP OLMALI

ORHAN SUNGUR : Siz sohbet ederken biz bazen sohbeti başkanımla bölüyoruz, affınıza sığınarak, onu konuştuk. Tasfiye edici bir ekiple çalışmanın hiçbir anlamı yok, yok edici bir ekiple çalışacaksanız onun anlamı var.

M. UMUR TARHAN : Hah hah haaa, ardından onu diyeceğini biliyordum.

EMİNE ÜLKER TARHAN : Belki bu bir fırsattır. Yani o tasfiye ve yok etme süreci için bir fırsat olabilir.

ORHAN SUNGUR :
Açık ve net

M. UMUR TARHAN : İşte ben mümkün mertebe nazik olmaya çalışıyorum, hah hah haa

MURAT ARSLAN : Hah hah haa

BİRİNCİ SAKARYA’YI KAZANIRSANIZ, 2., 3. SORUN OLMAZ

ORHAN SUNGUR : Şimdi o dediğiniz çok basit olay, eğer birinci Sakarya’yı kazanırsanız 2, 3.. hiç sorun olmaz başkanım. Böyle birtek hedef birinci Sakarya’yı, yani seçimi kazanmak… kurul üyeliği seçimini kazanmak.

EMİNE ÜLKER TARHAN : hı hıı

CEZA İŞLERİ ELİNİZDE, PERSONEL SİZDE, TEFTİŞ SİZDE

ORHAN SUNGUR : Ondan sonra kadronuzu kurarsınız. Elinizde, ceza işleri sizde, personel sizde, teftiş sizde. O zaman üye olmaya gelenler [Yargıtay ve Danıştay üyesi olmak isteyenler] üye olabiliyor mu sorarsınız yani

Post Author: SerGe

Leave a Reply