Mutfakta hızlı temizliğin sırları

Evde saatler süren mutfak aletlerinin temizliğinden sıkıldınız mı? Sizlere iyi bir haberimiz var. Artık evinizdeki malzemelerle mutfak aletlerinizi hızlı bir şekilde kolayca temizleyebileceksiniz.

Reader’s Digest dergisinde yer alan habere göre, işte mutfakta hızlı temizliğin sırları:

Blender: İçeceğinizi blendırdan geçirdikten sonra, blenderın kabını lavaboya koyun. İçine biraz su ile bir damla bulaşık deterjanı koyun ve tekrar blendırın üzerine yerleştirin. 20 saniye kadar blendırı çalıştırın ve durulayın.

Mikrodalga fırın: Mikrodalga fırını hızlı bir şekilde temizlemek için fırının içine bir avuç dolusu ıslak kağıt havlu yerleştirin ve 3-5 dakika yüksek ayarda fırını çalıştırın. Islak havlulardan çıkan buhar kirleri yumuşatacaktır. Kağıt havlular soğuduğunda fırının iç kısımlarını silmek için kullanın.

Fırındaki kokuyu gidermek için, bir fincan suyla yarım fincan limon suyunu ölçü kabında ya da kasede karıştırın ve fırının içinde 3-5 dakika ısıtın. Fırından çıkarmadan önce de 5-10 dakika mikrodalganın içinde bırakın.

Çay-Kahve makinesi: Kahve makinesinin cam kabında özellikle kahveyi uzun süre içinde bıraktığınızda hemen kahverengi leke oluşuyor. Bunu hızlı bir şekilde temizlemek için biraz buza, tuza ve limona ihtiyacınız var. Boş olan kahve kabının çeyreğini buzla doldurun. Limonu dörde bölün ve iki çeyrek dilimi kabın içine sıkın. Daha sonra 2 yemek kaşığı tuz ekleyin. Karışımı kabın içinde 2 dakika boyunca karıştırın. İç yüzeyinin kolayca temizlendiğini göreceksiniz. Sonra da musluğun altında kabı durulayın.

Dökme demir tava: Dökme demir tavanın yapışmaz yüzeyinin bozulmasını istemiyorsanız bu tavalarda sıvı bulaşık deterjanı kullanmaması ve asla aşındırıcı bir şeyle ovalamamalısınız. Eğer tava, su ve yumuşak bir bulaşık beziyle temizlenmezse onu birkaç yemek kaşığı tuz ve kağıt havluyla ovalayın ve durulayın.

Kahve değirmeni: Küçük bir avuç dolusu beyaz pirinci kahve değirmeninin içine koyun ve pirinçleri çekmeye başlayın. Kahve uzmanları kahve değirmeninizde kimyon çubukları ve kurumuş fesleğen gibi baharatları çekmemenizi öneriyor. Çünkü bunların kokusunun çıkması neredeyse imkansız.

Rende: Rendelediğiniz tüm yiyeceklerin kalıntılarını yok etmek için hamur işi fırçasını hazırda bekletin. Bu fırça rendenizin iki yüzeyinde de işe yarayacaktır.

Çay ve kahve fincanı: Porselen fincanlarınızın içindeki lekeleri çıkarmak için eşit miktardaki tuz ile sirkeyle fincanın içini ovalayın

Post Author: SerGe

Leave a Reply