Kızlarına Facebook’u yasakladı

ABD Devlet Başkanı Barack Obama, kızlarına Facebook’u yasakladı. Yasağın, aile sırlarının ortaya çıkmaması gayesiyle getirildiği ifade edildi.

Kızlarına Facebook

DIŞ HABERLER – OZEL – 2008’de devlet başkanı seçilmesinde sosyal medyayı çok iyi kullanmasının büyük payı olan ABD Devlet Başkanı Barack Obama, kızlarına Facebook’u yasakladı. Yasağın aile sırlarının ortaya çıkmaması gayesiyle getirildiği ifade edildi.
Obama’nın  kızlarına Facebook’u yasakladığı daha önce de gündeme gelmişken bu sefer yasak bizzat Obama tarafından duyuruldu. Obama, “Yabancıların bizim işlerimizi bilmesini istemiyorum” diyerek yasağı savundu. ABD başkanı, aile hayatıyla ilgili özel detayların halkın göz önünde olmasının kendisine mantıklı gelmediğini söyledi. Obama’nın Malia isimli kızı 13 yaşında, küçük kızı Sasha 10 yaşında. Obama kızlarının ancak dört sene sonra Facebook’u kullanmalarına izin vereceğini ifade etti. 
Obama, seçim kapmpanyasında Facebook ve benzeri siteleri oldukça etkili kullanmış, bunun sonucu “İlk sosyal medya başkanı” olarak adlandırılmaya başlanmıştı. Obama’nın şahsi Facebook sayfasında 24 milyon hayranı var. 
HABER – EMİN ARVAS

Post Author: SerGe

Leave a Reply