Motosiklette feci son!

Üniversiteli Ece, anne ve babasıyla aynı kaderi paylaştı

 

Neşet DİŞKAYA / İZMİR (AHT)

İzmir’de dün gece meydana gelen kazada, motosikletten düşerek yaşamını yitiren 20 yaşındaki Ece Yüzbaşı‘nın, henüz 1.5 yaşındayken anne ve babasını da trafik kazasında kaybettiği ortaya çıktı. Yıllarca anne ve babası olarak bildiği büyükbabası ile babaannesinin yanında büyüyen üniversite öğrencisi Ece Yüzbaşı‘nın, çok isteyip hayalini kurduğu motosikleti almak için çıktığı deneme turunda yola düşerek hayatını kaybettiği belirtildi.

FELSEFE BÖLÜMÜNDE OKUYORDU
Önceki akşam, İzmir-Manisa Karayolu’nda meydana gelen kazada Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Ece Yüzbaşı, Serkan Kırtıl (39) yönetimindeki 34 HHL 16 plakalı motosikletin arkasından yola düştü. Ağır yaralanan Ece Yüzbaşı, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kaza yerinde hayatını kaybetti. Yaralı kurtulan Serkan Kırtıl ise hastanede tedavi altına alındı. Kırtıl’ın alkolsüz olduğu ve her ikisinde de kask takılı olmasına karşın Ece Yüzbaşı‘nın kurtarılamadığı belirtildi. Bir süre önce otomobilini satıp çok sevdiği ve hayalini kurduğu motosikleti almak isteyen Ece’nin, Karşıyaka’da motosiklet satışı yapan Serkan Kırtıl’ın işyerinden alacağı motosikletle deneme turuna çıktığı öğrenildi.

ACI KADERİ ORTAYA ÇIKTI
Ece Yüzbaşı’nın kazada hayatı kaybetmesinin ardından acı kaderi de ortaya çıktı. Yakınları, Ece’nin babası pilot Teğmen Hakan Yüzbaşı ile annesi doktor Hacer Yüzbaşı’nın, 1993 yılında trafik kazasında öldüğünü söyledi. O tarihte Kayseri’de görev yapan Hakan Yüzbaşı’nın, eşinin Ankara’da yapılacak Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) girebilmesi için otomobilleriyle yola çıktıkları ve yaşamlarını yitirdikleri öğrenildi. Ece Yüzbaşı’nın uzun süre büyükbabası ile büyükannesini, anne ve babası bildiği, ancak 10 yaşına geldiğinde gerçeğin kendisine anlatıldığı belirtildi. Genç kızın yarın (cumartesi) Menemen’de, anne ve babasının yanına defnedileceği bildirildi.

GÖZALTINA ALINDI
Kaza sonrası gözaltına alınan motosikleti kullanan Serkan Kırtıl ifadesinde, “Motosikleti deniyorduk, bir ara gaz verdim ve sonra düştüğünü fark ettim” dediği öğrenildi. Kırtıl’ın işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi’ne sevk edileceği kaydedildi.

Post Author: SerGe

Leave a Reply