Gulay Turan – AMERIKADA KIMI KIME SIKAYET EDECEGIZ???

 

AMERIKADA KIMI KIME SIKAYET EDECEGIZ???

Merhaba tum gurbetteyim.com okuyuculari.Her hafta oldugu gibi bu haftada sizlere Amerikada isinize yarayacak bilgileri vermeye calisacagim.Biliyorsunuz gecen haftalarda HIGH TECH AUTO servisiyle ilgili basima geleni anlatmistim.Gercekten cok sinir bozucu bir durumdu ve bende bu haksizligin ustune gitmeye karar verdim.Dunyanin neresinde olursaniz olun, kimsenin kimseyi kandirmaya ve kaziklamaya hakki yoktur.Hele biz Turkler gurbette alisverislerimizi birbirimizinden yapmaya cok istekliyiz ve genelde lisan acisindan Turk dukkanlarini tercih ediyoruz.Peki alisveris yaptigimiz Turkler, gurbetteki bu turk dayanismasina gereken onem ve ciddiyeti veriyormu?
High tech auto ornegi tabiiki koskoca Amerikadaki Turk toplumuna mal edilemez.Ama burada benim gibi turklerin karsimizdaki turk tamircisine guvenip arabamizi teslim ederken karsimizdaki insaninda durust olmasi gerekir.HIGH TECH AUTO fren balatalarimi 255 dolara degistirirken jeepin kendi servisinde 140 dolara bunu yaptiklarini gorunce sok gecirdim.Ayni sekilde fuel gas pump icin bana 450 dolara aldiklarini soyledikleri parcanin asil fiyatinin 275 dolar oldugunu ogrenince acayip sinirlendim.Birde utanmadan bana koymadiklari gas icin 10 dolar charge ettiklerini ve bunuda bana sormadan kredi kartimdan aldiklarini goruncede resmen koptum.Tabii bu kadar para odememe karsin ortada surekli yolda kalan bir arabam vardi ve 3 kere arabami triple A ile ayni tamirciye cektirdim ve hala arabamin check engine lambasi yanmaktadir.” Toprak Topraga gurbette bunu yaparmiydi???” Sagolsun yapan Topraklar varmis.Peki bu toprak sizi sikayet edince niye bozuluyorsunuz????

Amerikada alisverislerinizde eger benim gibi haksizliga ugradiysaniz her county in sikayet departmani var.CONSUMER COMPLAINT FORM doldurarak haksizliga ugradiginiz durumu sikayet edebilirsiniz.
bergen bolgesi icin

COUNTY OF BERGEN
DEPARTMENT OF PUBLIC SAFETY
DIVISON OF CONSUMER AFFAIRS
OFFICE OF CONSUMER PROTECTION
ONE BERGEN COUNTY PLAZA 3RD FLOOR
HACKENSACK NJ 07601
PHONE 201-3366400
FAX 201-3366416

Kesinlikle ilgileniyorlar ve sikayet ettiginiz sirkete gidip didik didik ediyorlar.Benden size tavsiyem arabanizi tamirciye vermeden evvel fotograflarini cekin.Ayni sekilde bir evi bosaltiginizdada yani kiraci olarak kaldiginiz evden ayrilirken resimlerini cekin kanit olarak.
High tech auto su an lyndhurst den tasinmaya karar verdiler.Ama siz ne olursa olsun haksizligin ustune gitmeyi ihmal ettiginiz surece, Turklerle yaptigimiz alisverislerde Turk oldugumuzdan dolayi yapilan kasitli (!) hatalarda birbirimizi affedecegimizi dusunerek, birbirimizden avantaj sagliyoruz.Kimse kimseye bedava bir sey yapmiyor. HIGH TECH AUTO nun beni yuksek fiyatli parca dan ve yaptiklari isin berbatligindan dolayi aramamalari ve ozur dilememeleri,kabahatlerini tamir etmeye calismamalari beni sikayet etmeye mecbur ettiler.Hala bir ozur bekliyorum ama sikayetimden dolayi departmandan geldikleri icin ustune ustelik bana kizmislar ne haklari varsa??? Oyle ya Turk oldugumuz icin benim onlari sikayet etme hakkim yoktu.Ama onlarin beni kaziklama ve berbat servislerini kabul etmeliydim ve cenemi kapatip oturmaliydim degilmi???

” BANA BIR HARF OGRETENIN KIRK YIL KOLESI OLURUM ”   HZ.ALI

Birbirimize ogretelim,destekliyelim,curuk elmalari ayiklayalim ve Amerikada birbirine kenetlenmis Mukemmel Turk toplumu olarak yerimizi alalim.Toprak Topragi lutfen aldatmaya,kandirmaya calismasin!
Simdi bana soracaksiniz Turklerle alisverise devammi? el-cevap TABIIKI!!!
Saglicakla ve sevgiyle kalin….Hoscakalin!!!!

Post Author: GulayTuran

6 thoughts on “Gulay Turan – AMERIKADA KIMI KIME SIKAYET EDECEGIZ???

    gulay turan

    (February 16, 2012 - 5:53 am)

    urunlerinizi elinde tutan kisi sahis midir? sirketmi?

    Bülent Turgut

    (February 16, 2012 - 12:37 am)

    Merhabalar ;
    Size bu anlattığınıza yakın bir konu yaşıyorum. Malum amerika’da ( mailbox ) adresiniz olmadan internet üzerinden yaptığınız alışverişler Türkiye adreslerine gönderilmediği için bir kaç ay önce malum siteden kargo ücreti ve adres desteği aldım . 10 gün gibi bir süreçte kargom elime ulaştı ve işlemden memnun olduğum için ayrıca teşekkür mail i attım .
    Bu ay tekrar bir alım yaptım ve yapmadan önce telefon ile erişip sorun olup olmadığı sordum , siz alımı yapın kargo gelsin fatura ve ödemeyi o zaman halledelim aynı şekilde dedi .
    Ürün ayın 9 da kendisine ulaştı kargo faturası 12 sinde ödendi fakat kendisi henüz ürünleri kargo etmedi .(Bu arada telefon aradığımda meşgule alıp mesaj’a yönlendiriyor ) Bu konuda nereye başvurmam gerekiyor.

    Yardımlarınız için teşekkürler kısa sürede oluşacakları yine sizler ile paylaşacağım.

    Gulendam

    (February 12, 2012 - 1:05 pm)

    Merak edilen Amerikayi bize anlattiginiz icin tesekurler.
    Surekli takipcinizim. Degerli bilgiler ve cesaretinizden dolayi
    kutluyorum.

    Kalender

    (February 11, 2012 - 3:53 pm)

    Bizim turkler her firsati lehimize donusturmekte uzerimize yokturdur. genelde oradan gelen arkadaslardan duyariz besmele ile kesilen hayvanlarin et fiyati diger helal olmayan etlerden daha fazlaya satilirmis. Insaf yani Rahman ve rahim olan Allah in adiyla diyoruz ve uzerine bir yada iki dolar koyoruz.

    sabahat

    (February 11, 2012 - 10:48 am)

    Yine sizlerin ABD de şikayet edeceginiz merci yada mercileriniz var. Peki ya bizler kime edecegiz? Tüketici hakem heyetimiz diye bir kurumumuz var, bazen yılı bulan karar mekanizmaları bizleri çileden cıkartıyor.Ürün arzasından dolayı ödemek istemediğiniz bir taksit karar aşamasına kadar kat kat faiziyle birlikte tarafımıza dönebiliyor. Çünkü burası güçlülerin ülkesi

    Umut

    (February 8, 2012 - 7:56 pm)

    Bir bayan olarak yanlislarin uzerine gtmeniz.Bu yanlislari yapanlari
    desifre etmeniz, takdire sayan.Umud ederizki erkegim diyen erkeklerden
    size destek gelir.

Leave a Reply