”Kandilde Kur’an okuyun, tevbe ederek salavatı şerif getirin”

Yarın (Cuma), alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) doğum yıldönümü

Peygamber Efendimiz’in (sas) dünyaya gelişiyle insanlığın yeniden doğduğunu belirten Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Mevlit Kandili günü bol bol tevbe istiğfar edilmesi, salavatı şerif getirilmesi ve Kur’an-ı Kerim okunması tavsiyesinde bulundu. 

 Müslümanlar, bugünü Mevlit Kandili olarak kutluyor. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Kandil öncesi makamında bir basın açıklaması yapan Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, cehalet döneminden örnekler vererek, insanlığın kurtarıcı beklediği bir dönemde Peygamberimiz’in (sas) doğduğunu hatırlattı. Cahiliye döneminde ve bugün insaflı olan herkesin Peygamberimizi (sas) tasdik ettiğini vurgulayan Maraşlıgil, “Hz. Muhammed’in (sav) doğumu, insanlığın ve toplumsal hayatın yeniden doğuşu anlamına gelir. İlk defa O’nunla (sas) birlikte köleler ve kadınların diğer insanlar yanında farkı kalmadı.” dedi. 

Cuma gününü cumartesiye bağlanan gecede, cemaatle namaz kılınması, vaaz, sohbet ve mevlit dinlenmesi tavsiyesinde bulunan Maraşlıgil, “Bu gecede kandil gecelerine mahsus bazı adet ve gelenekleri icra ediyoruz. Bu günde büyükler ziyaret edilerek elleri öpülmeli, küçükler sevilmeli ve hediye verilerek sevindirilmeli. Yoksul, yetim ve muhtaçlara da yardım edilerek gönülleri alınmalı. Yine bu gece nafile namazlar kılınmalı, Kur’an-ı Kerim okunmalı ve geçmiş günahlara tevbe istiğfar edilmeli, Peygamberimiz’e (sav) bol bol salavatı şerif getirilmeli. Kendimiz, ailemiz, milletimizin mutluluğu ve devletimizin bekası için dua edilmeli.” şeklinde önerilerde bulundu. 

Kayseri merkezde Mevlit Kandili nedeniyle program yapılacak camiler şöyle: Hunat Camii, Cami-i Kebir ve Organize Sanayi Camii’nde akşam namazı sonrası vaaz edilerek, mevlit okunacak.

CİHAN

Post Author: ABGA

Leave a Reply