Paul Auster’i Atatürk’e benzetti!

Bülent Arınç, Paul Auster’in Atatürk’le ilgili bir filmde oynayabileceğini belirtti

 

Bülent Arınç, CNN Türk’te katıldığı programda Başbakan Erdoğan’ın “Türkiye’ye gelsen ne olur, gelmesen ne olur” dediği ABD’li yazar Paul Auster için çarpıcı bir benzetme yaptı.

Arınç, Auster’in Atatürk‘e benzediğini belirterek, Türkiye’ye gelmesi durumunda Atatürk‘le ilgili film çevirildiği takdirde, Auster’i oyuncu olarak kullanabileceklerini söyledi.

Arınç, “Paul Auster‘i okumadım, ben onda daha başka bir kabiliyet keşfettim. Atatürk‘e müthiş benziyor. Yani Türkiye zaman zaman Atatürk‘le ilgili film çevirmek için birilerini getirirler. O benzedi bu benzemedi derler, ama inanın ben bundan daha fazla benzeyen görmedim. Hazır Türkiye’ye gelmişken bir film senaryosu üzerinde onu aktör olarak düşünebilirler” diye konuştu.

 

 

 

DİNDAR NESİL
Arınç, ”Sayın Başbakan ‘Biz dindar bir nesil yetiştirmek istiyoruz’ dedi. Bundan ne anlamalıyız?” sorusu üzerine, Başbakan Erdoğan’ın İl Başkanları Toplantısı’nın açılışında o konuşmayı yaptığını söyledi.

”Sayın Başbakanımızın dindar kelimesini kullanması aslında çok doğru, çok uygun” diyen Arınç, AK Parti’nin muhafazakar, demokrat bir siyasi kimliğe sahip olduğuna işaret etti. Parti olarak toplumun ortak değerlerine saygılı ve bağlı olmak gibi bir kavramı taşıdıklarını anlatan Arınç, ”Bu kültürün unsurlarının içinde din var şüphesiz. Nüfusun şu kadarının Müslüman olduğunu bildiğimiz bir ülkede yaşıyoruz. Din, bizim için çok önemli bir unsur. Dolayısıyla muhafazakarlığın içinde aile değerleri, dini değerler, kültürümüze ait değerler girdiğine göre bunu dindarlık olarak vasıflandırmak suç değil” diye konuştu.

Arınç, “Dini soyutlayarak, onun dışında tamamen din dışı bir eğitimle ‘herkesi bu şekilde eğiteceğiz’ demeyi ben şahsen çok yanlış buluyorum” dedi.

10 seneden beri, 3 dönemdir iktidarda olduklarına işaret eden Arınç, “Kim neyinden dolayı şikayet etmiş, kimin özel hayatına müdahale etmişiz, kimi kıyafetinden dolayı aşağılamışız, kimin inancından dolayı ‘sen şusun’ demişiz. 10 senede bana bir tane örnek göstersinler ki yalan dolanın dışında, bizim bir ayrımcılık yapacağımıza karar versinler” diye konuştu

Haberturk

Post Author: ABGA

Leave a Reply