Fırtına geliyor, THY 40 seferini iptal etti

Türkiye bu geceden itibaren yeni bir soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Sıcaklıklar 6-8 derece daha azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Yoğun kar yağışı ve oluşacak fırtına hayatı olumsuz etkileyecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ise yayınladığı son uyarıyla Ankara’da bugün kar yağışının başlayacağını ve akşam saatlerinde kuvvetleneceğini bildirdi. THY ise önlem olarak 40 seferini iptal etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınladığı yoğun kar yağışı ve oluşacak fırtınanın hayatı olumsuz etkileyeceği şeklindeki son uyarı üzerine şimdiden bu önlemi aldıklarını belirten THY yetkileri kendi internet sitesinden yolcuları uyararak yarın uçacakları kente yapılacak sefer durumunu öğrenmeden evden çıkmamalarını bildirdi. Özellikle İç Hatlarda Ankara, Denizli, Trabzon, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Bodrum, Sivas, Erzincan, Sinop seferleriyle Dış Hatlarda ise Bakü, Cenevre, Hamburg gibi seferlerin şimdiden iptal edildiği açıklandı.

THY’nin bildirisinde şöyle denildi:

“Yurt genelini etkisi altına alan ağır kış koşulları nedeniyle havayolu ulaşımında aksamalar olabilmektedir. 17 Şubat 2012 itibariyle aşağıdaki bazı seferler iptal edilmiştir.

Havalimanına gelmeden önce uçuşunuzun güncel statüsünü Çağrı Merkezi’nden (444 0 849) veya web sitemiz üzerinden kalkış-varış uygulaması ile kontrol edebilirsiniz.

Eğer uçuşunuz iptal olmuş ise mağdur olmamanız için lütfen havalimanına gelmeden önce yeni bir uçuşla ilgili Çağrı Merkezi’nden (444 0 849) onay alınız. Uçuşlarla ilgili güncel statüye mobil cihazınızdan da mobil.thy.com adresini kullanarak erişebilirsiniz.

SÜRMELİ: “MECBUR KALMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN”

Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli de hurriyet.com.tr’ye özel yaptığı açıklamada vatandaşları uyardı: ‘Yarın mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın ve araçlarınızı çıkarmayın.’

Sürmeli, yarın İstanbul‘da etkili olacak kar yağışının daha önceki kar yağışı kadar etkili olmayacağını açıklarken, “Ancak, kar yağışı ile birlikte beklenen fırtına  deniz ulaşımını çok büyük oranda etkileyecek. Vatandaşlar bu konuda dikkatli olmalı” dedi.  

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Sürmeli sözlerini şöyle sürdürdü:     /_np/8993/15828993.jpg       

“Yarın fırtına bekleniyor. Deniz ulaşımı büyük ölçüde etkilenecek. Trafik yoğunluğu artabilir. Yoğun ve gün boyu sürecek bir kar yağışı  bekliyoruz. Yağış pazar günü sona erecek.” 

ANKARA İÇİN KAR UYARISI

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Ankara’da bugün öğle saatlerinden sonra başlayacak olan kar yağışı akşam saatlerinde kuvvetlenecek. Yağışın, yarın sabah saatlerinden itibaren hafifleyerek aralıklarla gün boyu devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Ankara’da ulaşımda aksamalar, buzlanma ve dona karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması konusunda uyardı.

MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA SEYREDECEK

Hava sıcaklığının; Yarın (Salı) ve Çarşamba günleri batı bölgelerde, Perşembe ve Cuma günleri ise ülke genelinde 4 ila 6 derece azalarak, hafta boyunca mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların, Şırnak, Siirt, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta, akşam saatlerinden itibaren Marmara ile Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetlice (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Şırnak, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli kar, Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

İBB’DEN KAR UYARISI…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte beklenen kar yağışı konusunda vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada kar yağışının bu akşam saatlerinden itibaren İstanbul‘da etkisini göstereceği belirtildi. Açıklamada, “Hava tahminlerine göre, akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışı Cuma günü de devam edecek. Kar yağışının özellikle Anadolu yakasında etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri akşam saatlerinden itibaren bölgelerinde konuşlanacak. Gerekli durumlarda tuzlama çalışması yapacak. Kar yağışı süresince AKOM’ dan yönetilecek çalışmalara 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel katılacak” denildi. 

Hurruyet

Post Author: SerGe

Leave a Reply