Molotof atanlara rekor ceza

Siirt’in Kurtalan ilçesinde terör örgütüne üye oldukları, propagandasını  yaptıkları, tehlikeli maddeleri izinsiz kullandıkları gerekçesiyle  tutuklanan iki kişi çeşitli cezalara çarptırıldı.
Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, geçen yıl 15  Şubat’ta ilçede gerçekleştirilen operasyon kapsamında PKK/KCK  yapılanması içerisinde yer aldıkları iddia edilen 28 kişi gözaltına  alınmıştı. Bunlardan yaşları küçük olan ve molotof atan U.E. ve K.Ö.  çıkarıldıkları Kurtalan Asliye Ceza Mahkemesi’nce hapis cezasına  çarptırıldı.
Karara göre mahkeme, U.E.’yi silahlı terör örgütüne üye  olma, terör örgütü propagandası yapma, tehlikeli maddeleri izinsiz  olarak bulundurma suçlarından 9 yıl 4 ay hapis ve 2 bin TL adli para  cezasına çarptırdı.
Mahkeme, K.Ö. isimli sanığa ise silahlı terör örgütüne  üye olma, terör örgütü propagandası yapma, kamu malına zarar verme, kamu  kurum ve kuruluşlarındaki eşya hakkında hırsızlık yapma, tehlikeli  maddeleri izinsiz olarak bulundurma suçlarından 13 yıl 4 ay hapis ve 2  bin TL adli para cezası verdi.

Post Author: SerGe

Leave a Reply