BURSA İNTERNET KULLANIMINDA BEŞİNCİ SIRADA

01 Mart 2012 Perşembe – 17:07:29

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, TTNET’in Bursa verilerini açıkladı: 2011 yılsonu itibarıyla yaklaşık 250 bin TTNET ADSL abonesi olan Bursa, internet kullanımında 5. sırada yer alıyor. İnterneti en çok akşam saatlerinde kullanan Bursalıların yüzde 47’si video izliyor.
Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, “Tivibu Ev” için 20 yeni hizmet bölgesi yatırımı yaparak Bursa’daki hizmet bölgesi sayısını 30’a çıkaran TTNET bir yandan da altyapısı ve koşulları uygun olan müşterilerini kotalarında ve faturalarında herhangi bir değişiklik olmadan hızlı internet FİBERNET’e geçirmeye başladı.
Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET’in, Türk Futbol Milli Takımları Ana Sponsorluğu kapsamında; Türkiye-Slovakya hazırlık maçını izlemek için Bursa’ya gelen TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ve TTNET Yönetim Takımı, TTNET’in Bursa verilerini kamuoyuyla paylaştı. 2011 sonu itibarıyla, Bursa’nın ilgi çekici TTNET verileri şöyle sıralandı:
Bursa, toplam internet kullanımında İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’dan sonra 5’inci sırada yer alıyor.
Bursa’da 2011 yılsonu itibarıyla yaklaşık 250 bin TTNET ADSL abonesi var.
Abonelerin yüzde 78’i erkek, yüzde 22’si ise kadın kullanıcılardan oluşuyor.
Bursalılar en çok 20:30-22:30 saatleri arasında internet kullanıyor.
İnternete girenlerin yüzde 47’si video izliyor.
Bursa, 81 il içerisinde penetrasyon sıralamasında 10’uncu sırada yer alıyor.
TTNET’in Bursa’da hane sayısına göre penetrasyonu %37.
Bursalılar 2011’in ikinci yarısında en fazla veriyi 5.150.000 GB’la Aralık ayında indirdi.
Tahsin Yılmaz: Bursalılar TTNET FİBERNET’le 5 GB’lık veriyi yaklaşık 8 dakikada indirebilecek
Konuşmasında, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla 81 ilde TTNET FİBERNET paketlerini sunmaya başladıklarını söyleyen Yılmaz, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Altyapısı ve koşulları uygun olan Bursalı müşterilerimizi kotalarında ya da faturalarında herhangi bir değişiklik olmadan çok daha hızlı hizmet alacakları fiber internete geçirmeye başladık. Bursalı TTNET’liler, artık filmleri çok daha yüksek çözünürlükte izleyecek, müzikleri çok daha yüksek kaliteyle dinleyebilecek.
5 GB’lık veriyi, 1 Mbps hızda 13 saatte indirenler, aynı veriyi TTNET FİBERNET’le 100 Mbps’ye kadar hızla ve yaklaşık 8 dakikada indirebilecek. TTNET WiFi gibi birçok servisten de ücretsiz yararlanma olanağı bulacak”.
TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, konuşmasına TTNET’in yeni dönem televizyon platformu Tivibu ile bilgiler vererek devam etti: “Tivibu ile Türkiye’de televizyon yayıncılığına birçok yenilik getirdik. ‘TTNET’le Her Şey Mümkün’ dedik; iletişimin üç temel bileşeni olan internet, televizyon ve telefonu birlikte sahiplendik. Yeni dönem TV platformumuz Tivibu’yu 4 ekrana yani; televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve tabletlere taşıdık.
Müşterilerimiz Tivibu’da tüm ulusal kanalların yanı sıra film, dizi, spor, belgesel, müzik gibi pek çok farklı alanda yayın yapan yerli yabancı ve tematik kanalların yer aldığı hizmetlere ek olarak isteğe bağlı içerikleri de izleyebiliyorlar. Tivibu ile “Durdur İzle”, “Geri Al İzle” gibi gelişmiş yayın özelliklerini bir arada sunuyoruz. Özellikle “Tekrar İzle”, izleyici alışkanlıklarında büyük bir değişime yol açan servislerimizden biri oldu. Tivibu platformumuzu bugüne kadar 1,6 milyon kişi deneyimledi. Bugün Bursa’da toplam 30 bini aşkın Tivibu (Tivibu Web, Tivibu Ev ve Tivibu Cep) abonesi bulunuyor.
IPTV teknolojisiyle evlerimize gelen yeni dönem televizyon platformu Tivibu Ev’i, bugün 31 ilimizde müşterilerimize sunuyoruz. Tivibu Ev’i daha da interaktif bir platform haline gelmesi için Sosyal TV uygulamasını hayata geçirdik. Böylelikle Tivibu Ev kullanıcılarımız TV üzerinden arkadaş listesi oluşturabiliyor, diğer Tivibu Ev kullanıcılarını arkadaş listesine ekleyebiliyor. Kullanıcılar, TV üzerinden mesajlaşabiliyor, herhangi bir filmi, diziyi, canlı yayını, uygulamayı, Flickr üzerinden beğendikleri resimleri ve yemek tariflerini bile önerebiliyorlar.
TTNET olarak 2012 yılında bir ilke daha imza atarak; akıllı telefonları ve tabletleri Tivibu platformu için bir uzaktan kumandaya dönüştürdük. Dünyada en çok kullanılan elektronik cihaz, TV uzaktan kumandasıdır. Fakat artan kanallar, programlar ve Türkiye’de sadece Tivibu’da bulunan film, dizi, müzik ve belgesellerden oluşan zengin içerik için uzaktan kumandadan çok daha gelişmiş bir cihaza ihtiyaç doğdu. Tivibu’nun yeni uygulaması ile iPhone ve iPad’ler televizyon kumandası haline geldi. Dünyada bir-iki operatörün kullandığı bu uygulama Tivibu ile ilk kez Türkiye’ye gelmiş oldu.”
Bursa, Tivibu platformu abone sayısı açısından 4. ilimiz
TTNET, Tivibu Ev için Bursa’da 20 yeni hizmet bölgesi yatırımı yaparak, 10 olan hizmet bölgesi sayısını 30’a çıkardı.
2011 sonu itibarıyla;
Bursa’da Tivibu platformu (Tivibu Web, Tivibu Ev ve Tivibu Cep) toplam abone sayısı 30 binden fazla.
Bursa, Tivibu platformu abone sayısı açısından 4. ilimiz.
Tivibu’nun en çok kullanıldığı saat aralığı: 19:00–23:00
Bursalılar, Tivibu’nun en çok Tekrar İzle özelliğini kullandı

Abdullah Ortaç (e-ha)


Post Author: admin

Leave a Reply