Esenyurt’ta yangın: 11 işçi öldü

Güzelyurt Mahallesi 6. cadde üzerindeki bir inşaat şantiyesinde işçilerin yatakhane olarak kullandığı çadırlarda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangında inşaatta çalışan 11 işçinin yatakhane olarak kullanılan 3 çadırda yanarak ve dumandan etkilenerek hayatlarını kaybettiği belirlendi.

Olay yerinde Cumhuriyet savcısı, itfaiye ve polis ekiplerinin incelemesi sürüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı inceleme başlattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Esenyurt’ta meydana gelen ve 11 işçinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili inceleme başlattı.

AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yangınla ilgili ”hem sosyal güvenlik ve rehberlik bakımından hem de iş teftişi bakımından” inceleme başlatıldı.

Konuyla ilgili görevlendirilen müfettişler, inceleme yapmak üzere olay yerine gönderildi. Belediye Başkanı: Şantiyede 200 işçi kalıyordu Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt’ta bir inşaatın şantiyesinde inşaat işçilerinin kaldığı çadırlarda çıkan yangına ilişkin, ”Yangının çıktığı şantiyede 200 işçi kaldığı bilgisini aldık” dedi. Kadıoğlu, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının işçilerin ısınma amacıyla kullandıkları sobadan çıkmış olabileceğini kaydetti.
Kadıoğlu, ”Yangın çadırların mutfak bölümünde çıkmış. Son aldığımız bilgiye göre 14 işçinin öldüğü bildirildi. Başımız sağolsun. Yaralı konusunda henüz bir bilgi almış değilim. Yangının çıktığı şantiyede 200 işçi kaldığı bilgisini aldık” diye konuştu.

Öte yandan çıkarılan cesetler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı hizmet aracına sedyelerle konularak Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

AA-CIHAN

Post Author: ABGA

Leave a Reply