Kayahan’ı ağlatan depremzede mektubu

Van ve Erciş’i 23 Ekim 2011’de yıkıma uğratan depremle birlikte birçok yardım kuruluşu bölgede gece gündüz çalışmıştı. 7.2’lik depremle 63’ü ağır hasarlı olmak üzere, 250 okul binasının zarar gördüğü Van’da, ilk günden bu yana çalışmalarını sürdüren “Kimse Yok mu Derneği” Kayahan’ın güçlü çağrısıyla; deprem felaketi ve ardından yaşananların unutulmaması, Vanlı çocuklara eğitim, sağlık desteği verilebilmesi için “Tut Elinden” kampanyasını başlattı. Kimse Yok mu Derneği, eğitimleri sekteye uğrayan Vanlı öğrenciler için Somali’de tanıştığı Kayahan’la kampanya yüzü olması için kısa bir süre önce el sıkışmıştı.

KAYAVAN PROJESİ YOLDA!

Kayahan Van’daki felaketi insanlara anlatmak için afişlerde, bilboardlarda yer almanın dışında, Vanlı çocukların daha fazla imkanlara kavuşabilmesi için “Kayahan’la KayaVan” adlı proje üzerinde çalıştığını söyledi. “Bir konser düzenlenebilir. KayaVan projesiyle ilgili çalışmalarım var ama henüz fikir aşamasında umarım gerçekleşir” diye konuştu.

Kayahan yardım konusunda; çağrıda bulunarak, “Türkiye Gazetesi okuyucuları!… “Tut Elinden” sloganıyla yola çıkılan bu eğitim kampanyası, Van’da yaşayan yüzlerce çocuğun eğitimine yenilikler kazandırmayı amaçlıyor. Van’daki kardeşini düşün. Burada; okul, yurt, sosyal kompleks inşa etmeyi ve bin öğrenciye aylık 250 TL burs vermeyi hedefliyoruz. Kampanya için Van’a yardım etmek isteyenler SMS yoluyla EGITIM yazıp 5777’ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirler” diye mesaj gönderdi.
BİR AN VAN’I HİSSET!

kullan

Ünlü sanatçı Van için yapılan çalışmaları ve kampanyayı bize Acarkent’teki evinde misafir ederek anlattı. Kayahan’la kendisine dair bir çok şeyi konuştuk. Ancak sanatçı, mevzunun ‘Van ve eğitim odaklı’ kalması konusunda ısrarcıydı. Van’da yaşanan sıkıntı ve felaketin boyutlarını hatırlatmanın önemine değinerek,”Günde bir kere Van’daki kardeşini düşün, tut elinden, unutma!” çağrısıyla empati oluşturmaya çalışıyoruz. İnsanların bir an olsun Van’da yaşanan acıyı hissetmelerini istiyorum. Van için her kesimin bir şeyler yapması gerekiyor” dedi.
ACI VE TRAJEDİYİ ÇOK İYİ ÖZETLİYOR

kullan

Van’dan gelen bir mektubun kendisini çok etkilediğini belirten Kayahan, “İrfan, bir ilkokul öğrencisi, o kadar içten yazmış ki. Mektup Van’da yaşanan acı ve trajediyi çok güzel özetliyor. Zaten bu şehirle bağlarım var. Burada iki yıl lise talebesi olarak okudum. Hiç unutmuyorum. O dönem de Varto’da deprem olmuştu. Biz de battaniyelerimizi göndermiştik. Şimdi yaşananlar da bizi duygulandırdı” dedi ve bir köşede sakladığı mektubu okudu.

(Türkiye)

Post Author: ABGA

Leave a Reply