Eve geç kalınca kendime hâkim olamayıp dövdüm

Trabzon Araklı’da, iki ay önce 9 yaşındaki kızını acımasızca dövmesinin görüntüleri bir güvenlik kamerasına takılan baba dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dayak mağduru öğrenci Z.E. yaşadıklarını anlatırken gözyaşına boğuldu

Kayaiçi köyünde iki ay önce okuldan çıkan kızını tekme tokat döverken bir HES firmasına ait güvenlik kamerası tarafından görüntülenen kişinin baba İsmail E. olduğu belirlendi. Olayın ortaya çıkmasının ardından köye giden jandarma, dayakçı babayı gözaltına aldı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından, dün Araklı Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarılan dayakçı baba ifadesinde, “Eve geç kalınca kendime hâkim olamayıp dövdüm” dedi. İsmail E. ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından “aile içi şiddet” ve “Küçük yaşta kızı darp etmek” suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme de dayakçı babayı tutuklayarak Araklı Cezaevi’ne gönderdi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI Babaannesi Huri E. ile birlikte Araklı Adliyesi’ne gelen ilköğretim okulu 3’üncü sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Z.E. ise yaşadığı dehşeti anlattı. Yediği şiddetli dayağa rağmen babasını korumaya çalışan Z.E., olay günü geç kaldığını söyleyerek, “Babam da köprüde bekliyordu. Geç geldiğim için beni biraz hırpaladı. Üzgünüm” dedi. Ancak gözyaşlarına hakim olamayarak hüngür hüngür ağlamaya başladı. En büyük hayalinin okuyup doktor olmak olduğunu söyleyen Z.E.’yi, babaannesi sakinleştirmeye çalıştı.
“DEVLET KORUMAYA ALABİLİR” Öte yandan Trabzon Valisi Recep Kızılcık Z.E. ile ilgili gerekli tedbirleri alacaklarını söyleyerek “2 ay önce olan bu olayın kaseti iki önce bize geldiğinde hemen savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ertesi gün zanlı yakalandı. Devlet olarak da gerekirse çocuğun koruma altına alınması için de gerekli işlemleri başlattık. Bu olayın isterse ailede en yakını, birinci derecede yakını olsun kabul edilebilir hiç bir tarafı yok” dedi.

Post Author: ABGA

Leave a Reply