Çetin Doğan ve avukatlarının iddiasını çürüttü!

Çetin Doğan ve avukatlarının kamuoyunu yanılttığına dikkat çeken  Taraf’tan Mehmet Baransu, Balyoz delilleri ile ilgili önemli tespitlerini  paylaştı
İşte Baransu’nun yazısının ilgili bölümü;
Balyoz ve gerçekler dizimizin  cumartesi günkü bölümünde yazdığım yazıda, Çetin Doğan’ın avukatlarının 2006’da,  2007’de üretildi dedikleri iki belgenin, 2003 yılında Aktüel dergisinde, 2004  yılında bir kitapta yayımlandığını belirtmiştim. Ve şu soruyu sormuştum:
Bu belgeler 2006 yılında üretildiyse, 2003 yılında Aktüel dergisinde, 2004  yılında bir kitapta nasıl yer aldı? Bu belgelerin altında imzalar, sayı numaraları var. “Belgeler üretildi, sahte” diyenler, bu durumu nasıl  açıklıyorlar?
Beklediğim gibi bu soruma Çetin Doğan’ın yakınları cevap  vermekte zorlandılar. Verdikleri cevap özetle şuydu; “O dediğiniz belgeler sahte  değil, biz onları kastetmedik.”
Ancak Çetin Doğan’ın avukatı Celal  Ülgen’in 11, 16, 17 no’lu CD’lerle ilgili yaptığı açıklamalara baktığımızda,  2006’da üretildi denen bu belgeleri kastettiği net bir şekilde görülüyor. Ülgen,  çıktığı televizyon programlarının hemen hemen hepsinde “CD içerisindeki tüm  belgeler sahte, sonradan üretildi” demiş ve cumartesi günü perde arkasını yazdığım belgelerin de sonradan üretildiğini iddia etmişti. Kaldı ki Ülgen’le  katıldığım bir programda, Karadeniz Ereğli planlarını gündeme getirmiştim ve  Ülgen bunlara da sahte demiş, sonradan 2006 yılı sonrası üretildiğini iddia  etmişti. Ancak sonradan üretildi denen bu belgelerin, 2003 yılında Aktüel  dergisinde yayımlandığını ortaya koymam üzerine, başta Ülgen olmak üzere,  davanın tarafları sessizliği tercih ettiler.
Bugün sizlerle sahte denen  Balyoz Harekât Planı’nı ve Microsoft’un konuyla ilgili bilgisini paylaşacağımı ifade etmiştim. Sizlerden bugün de izin isteyerek ve özür dileyerek bu konuyu  ilerleyen güne bırakacağım. Çünkü konuyla ilgili yüz sayfalık bir not aldım ve  bu notlar bu köşeye sığamayacak kadar fazla. Tıpkı cumartesi günü yaptığımız  gibi konuyla ilgili geniş bir yazı kaleme alıp, değerlendirmeyi sizlere  bırakacağım.
Bugün Çetin Doğan ve avukatlarının kamuoyunu yanılttığı bazı noktalara parmak basacağım.
Çetin Doğan’ın avukatlarından Celal Ülgen 5  Mart 2012’de katıldığımız bir televizyon programında iddianamede ses  kayıtlarının delil olmadığını söylemiş ve delil olmadığıyla ilgili e-mail  adresimi isteyerek, belgesini bana göndereceğini, kamuoyundan özür dileyip  dilemeyeceğimi sormuştu. Kendisine, iddianameyi beş kez okuduğumu ve ses  kayıtlarının delil olduğunu söylemiştim.
Şimdi iddianamenin delil kısmını sizlerle paylaşacağım. Ses kayıtlarının deliller arasında bulunup bulunmadığı yorumunu sizlere bırakacağım: “İddia, ayrıntıları iddianamenin genel  değerlendirme bölümünde detaylı olarak izah olunan doküman ve belge inceleme  tutanakları, bilirkişi raporları, şüpheli beyanları, tesbit tutanakları, dijital  inceleme raporları, SES KAYIT ÇÖZÜMLERİ ve TÜM DOSYA kapsamı.”
Sanırım  benim değil, Celal Ülgen’in kamuoyuna bir özür borcu var. Ses kayıtları deliller  arasında. “Tüm dosya” kapsamını büyük harfle yazmamın da bir nedeni var. Şimdi  bunun nedenini de açıklayayım.
Çetin Doğan’ın avukatları ilk günden  itibaren delillerin yalnızca 11, 16 ve 17 no’lu CD’ler olduğunu iddia ettiler.  Ancak tüm dosya kapsamından da anlaşılacağı gibi, diğer CD’ler de deliller  arasında. Bu ifadeyi savcının “genel” bir ifade olarak deliller arasına koyduğu şeklinde bir itiraz da gelebilir. Bu itirazı çürüten belgeler ve gerekçeler de  iddianamede var. İddianamede diğer CD’lerin de delil olduğuyla ilgili sayısız  bölüm mevcut. Onlardan küçük bir kısmını sizlerle paylaşayım.
“Balyoz  Harekât Planı ve ekleri Başsavcılığımıza teslim edilen CD’lerden 11, 16 ve 17.  CD’lerde bulunmaktadır. Diğer CD’lerin tamamına yakını ise 1. Ordu Komutanlığına  ait plan seminerine konu yapılan Egemen harekat planını da içeren ve gizli  nitelikteki bir kısım askeri durum ve değerlendirmeleri ve planları içeren  CD’lerdir. Bu nedenle söz konusu 50 klasörün tamamı EMANET KLASÖRÜ (EM 1-50)  olarak adlandırılarak tamamı adli emanete alınmıştır. Bu klasörlerden dava ve  suçla ilgili bir kısım çıktı ve belgeler ise yeniden fotokopi veya çıktısı alılarak klasörler halinde soruşturma dosyasına konmuştur.”
Görüldüğü  gibi 11, 16 ve 17 no’lu CD’lerde, Balyoz Harekât Planı’yla ilgili planların  ekleri olduğu belirtilip, “diğer CD’lerde suçla ilgili bir kısım çıktıların  alındığı ve belgelerin dosyaya konduğu” belirtiliyor. Yani, deliller üç CD’den  oluşmuyor.
Bu CD’lerin hepsine, başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere,  ifadesi alınan o dönemin 1. Ordu Komutanlığı’nda çalışanlarının tümü gerçek  dediler. Askerî bilirkişiler dâhil tüm bilirkişiler bu CD’lerin 1. Ordu  Komutanlığı’nda hazırlandığını raporlarıyla belirttiler. Kaldı ki Çetin Doğan’ın  yakınları ve avukatları da bu CD’lerin gerçek olduğunu kabul ediyorlar.
Kaynak: http://www.samanyoluhaber.com/gundem/cetin-dogan-ve-avukatlarinin-iddiasini-curuttu/743574/#ixzz1qsn3oVby

Post Author: SerGe

Leave a Reply