Zokora’nın tekmesi hadım etmeye teşebbüs

Trabzonspor – Fenerbahçe maçından sonra atılan goller ve ortaya konulan oyundan çok Zokora’nın Emre Belözoğlu’na attığı tekme konuşuldu.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonu belirleyecek Süper Final maçlarının sondan bir önceki haftasında, Trabzonspor ile Fenerbahçe Hüseyin Avni Aker Stadı’nda karşı karşıya geldi.

3-1 sarı lacivertli takımın üstünlüğüyle sonuçlanan maçın ilk yarısı, tribünlerden atılan yabancı maddeler nedeniyle defalarca dururken, ev sahibi takım oyuncularının sahadaki sertlikleri de dikkat çekti.

Bu duruma ve hakem Mustafa Kamil Abitoğlu’nun yönetimine ilişkşin en sert ifadeler, maçın devre arasında Rıdvan Dilmen söyledi. Abitoğlu’na eski hakemler de tepki gösterdi.
Rıdvan Dilmen: Abitoğlu’na hakemlik yaptırmasınlar
“Abitoğlu’nun hakemliği bırakması lazım. Fenerbahçe’ye dayak atılıyor; hayalara, popoya her şeye vuruluyor. Böyle gaddarlık olur mu? Ben Fenerbahçeli futbolcuların yerinde olsan kaleme 2 gol atar herkesi rahatlatırım. Ben sahadaki futbolu nasıl yorumlayacağım bilmiyorum. UEFA yetlileri bu maçı izliyorsa Abitoğlu’na bir daha hakemlik yaptırmamaları lazım. Colman ve Zokora atılmadıysa… Kart çıkarmadığı için dövüyorlar… Abitoğlu evine gitsin otursun… Tamam Fenerbahçeliyiz ve taraflı diyecekler ama bu durum hangi takma karşı yapılsa yine konuşuruz…
Erman Toroğlu: “Hadım etmeye teşebbüs”
Eğer lig şampiyonluğu Trabzonspor-Fenerbahçe maçına kalıp, Galatasaray da Beşiktaş’ı yenip Galatasaray şampiyon olsaydı kesinlikle şaibeli olurdu. Sebebi de, hakem Abitoğlu olurdu. Çünkü Zokora’nın Emre’ye yaptığı hareket net bir kırmızı. Kesinlikle yoruma açık değil. Hatta biraz daha espri katarsak, bir erkeği hadım etmeye, sünnet etmeye hatta adam öldürmeye tam teşebbüs diyebiliriz. Yani bu maçta şans hakemden de yanaydı ki, Fenerbahçe 3-1’lik bir skor yakaladı. (Hürriyet)
Ali Aydın: Abitoğlu kırmızı kartı cebinden çıkartmalıydı
Karşılaşmanın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu, iki sezon önce çıkan olaylar sebebiyle D.Bakırspor-Bursaspor maçını tatil etmişti. Dün akşam Trabzon’da maçı oynatıp bitirmek için olağanüstü çaba harcadı.
Tabii ki verdiği kararlar da çok tartışılacaktır. Özellikle Stoch ve Emre’ye köşe vuruşları sırasında ya da maç içinde sahaya atılan yabancı maddelerde sabırlı davrandı. Tecrübesini sahaya yansıtarak futbolcuları yatıştırmasını bildi. Bu atılan maddelerden dolayı oyunu devam ettirmesi yerindeydi. Yaptırdığı anons talimatlara uygundu. 45+4. dakikada Zokora’nın Emre’ye tekme gibi gözüken bir pozisyonu var. Burada top ortada ve her iki futbolcunun da topa sahip olma şansı vardı. Emre çabuk davrandı, Zokora’nın topa vurmak niyetiyle yaptığı hamle Emre’ye geldi. Hakemin yorumuna göre Zokora sarı kart gördü. Ancak Colman’a fazla tahammül etti. Rahat bir şekilde kırmızı kart gösterebilirdi. Şenol Güneş’in saha içinden yürüyüp iki kez taraftarlarını yatıştırması da iyi niyetli bir davranıştı. Bu kararlar pek çok kişinin hoşuna gitmeyecektir. Kısacası Abitoğlu, her şeyin olabileceği bir maçta futbolculara gösterdiği ya da göstermediği kartlarla oyunu kontrol altına almaya çalıştı ve buradaki temel dayanağı da takımları eksiltmemekti. (Zaman)
Selçuk Dereli: Kamil burada, kırmızılar nerede?
Şampiyonluk yolundaki çok kritik maçta Fenerbahçe oldukça istekli oynadı ve maçı da kazanmayı başardı. Bordo mavililer hırslı ancak son derece kontrolsüzdüler. Maçın hakemi Kamil Abitoğlu, çok kötü bir yönetim ortaya koydu. Maçın hemen başında Colman’ın, Emre’ye yaptığı sert harekette sarı kart verip oyunu kontrolüne alması gerekirken, kartını göstermeyerek sertleşmesine göz yumdu. Sonrasında ise oyun kontrolünü kayberen Abitoğlu, çok açık kırmızı kartları gösteremedi. Zokora’nın Emre’ye acımasızca yapmış olduğu ciddi faullü hareket kırmızı kartı gerektiriyordu. Ancak Abitoğlu burada kırmızı kartını kullanamadı. Sonrasında ise bir hakem açısından çok kötü bir duruş sergiledi. Çünkü Emre, Zokora’nın faülünden sonra Abitoğlu’nun hemen yanında rakibine en az 3 defa küfretti, ancak hakem Emre’ye kırmızı kartını göstermek yerine, ağzını kapatarak nasihatte bulunmayı tercih etti. Halbuki bir hakemin görevi sahada rakibine bu denli açıkça küfreden bir oyuncuyu ihraç etmektir. Sonrasında ise birçok pozisyonda kartını kullanmak yerine sözlü olarak ikaz eden Abitoğlu maçın ağırlığı altında ezildi. (Milliyet)

Markus Merk

Buradaki hakemlik değildir, kuralı uygulayacaksın

Markus Merk, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Zokora’nın Emre’ye yaptığı hareketi değerlendirirken, hareketi “çok ağır” olarak nitelendirdi.
Merk daha sonra, “Bir hakem olarak hata yapabilirsin, ama bu benim gözümde bir hata değildir. Buradaki hakemlik değildir, kuralı uygulayacaksın (Ligtv)

Hakan Şükür

Ağır cezayı gerektirecek hareket

Hakan Şükür ise “Ağır cezayı gerektirecek bir hareket” ifadelerini kullandı. (Ligtv)

 

Post Author: SerGe

Leave a Reply