Erdoğan’dan ’28 Şubat’ dalgalarına tepki

Başbakan Erdoğan,  Slovenya ve İtalya’ya yaptığı ziyareti tamamlayarak Türkiye’ye döndü. Başbakan Erdoğan iki ülkede gerçekleşen temasları havaalanında değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, Slovenya ile iki ülke arasındaki ilişkiler ve ticaretin geliştirilmesini ele aldıklarını dile getirdi. Başbakan Erdoğan Slovenya’da kendisine verilen ödülü değerlendirdi.
Başbakan Erdoğan, İtalya’da önde gelen sanayicilerle biraraya geldiğini söyledi. Türkiye’de İtalya ile birlikte gerçekleştirilen projelere değinen Erdoğan, Atak helikopterinin iki ülke tarafından yapıldığına dikkat çekti ve proje için siparişler alınmaya başlandığını söyledi.
İtalya’nın ünlü inşaat firması Astaldi ile birçok projeyi gerçekleştirdiğini anlatan Erdoğan, İstanbul İzmir otoyolu projesinin de bu firma ile birlikte yürütüldüğünü hatırlattı.
Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Genelkurmay Başkanı’na yönelik sözlerini değerlendirirken Kılıçdaroğlu’nun eleştiri ve hakaretin anlamını iyi anlaması gerektiğini söyledi. Erdoğan, kılıçdaroğlu’nun hakaretle yatıp kalktığı için herkese de aynı şekilde davranıyor. Kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur.
Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı için yazan yazar için birşey demediğine dikkat çekerken daha önce genelkurmay tarafından sürekli açıklamalar yer alırken Kılıçdaroğlu’nun hiçbir cevap vermediğine dikkat getirdi.
Başbakan Erdoğan, Vakit gazetesinde yer alan bir yazı yüzünden paşaların dava açtığını, bugün ise paşalara alenen hakeret yapıldığını paşaların da bu konuda sessiz kalmayarak dava açmaları gerektiğini söyledi.
Başbakan Erdoğan,  MHP adına Alparslan Türkeş’in başkanlık sistemine ilişkin sözlerini hatırlatarak 9 Işık kitabında yer alan ilgili bölümü okudu ve icranın Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından bölünemeyeceği ibaresinin yer aldığını söyledi.
Başbakan Erdoğan tek din ifadesinin dil sürçmesi olduğunu belirterek bugüne kadar  Tek devlet, tek bayrak, olduğunu belirtirken bu konuda yapılan eleştirilerin doğru olduğun söyledi.
Başbakan Erdoğan,  28 Şubat operasyonuyla ilgili olayın uzun sürmesinin rahatsızlık verdiğini bu dalgaların uzamasının kamuoyunda rahatsızlık doğurduğunu, ne yapılması gerekiyorsa hep birden yapılmasının gerekli olduğunu vurguladı. Erdoğan, 28 Şubat sürecine yönelik davacı olup olmayacağına ilişkin kendisini davacı olup olmayacağı konusunun zaman gösterdeceğini söyledi.

Kaynak: AA

Post Author: SerGe

Leave a Reply