Facebook’ta 600 milyon dolarlık kurtarma

Sosyal paylaşım ağı Facebook’un kurucularından Eduardo Saverin, ABD vatandaşlığından çıktığı için şirketinin Cuma günü borsaya kote olmasında yaklaşık 600 milyon dolar ödemekten kurtulacak.

Brezilya doğumlu Saverin’in sözcüsü, Saverin’in bir süredir yaşadığı ve yaşamayı planladığı Singapur’un vatandaşı olmayı daha pratik bulduğunu belirtti.
2009’dan beri Singapur’da yaşayan ve 2011’de bu ülkenin vatandaşlığını alan 30 yaşındaki Saverin, sosyal paylaşım sitesinin halka arzı sırasında hissesini alırken yaklaşık 600 milyon dolar vergi ödemek zorunda kalmayacak.
Saverin’in ABD vatandaşlığından çıktığı, ABD vergi dairesinin vatandaşlıktan ayrılan Amerikalıların listesini açıkladığında ortaya çıktı.
Amerikan Menkul Kıymetler Borsası’na bu ayın başında halka arz için başvuran Facebook’un piyasa değerinin 100 milyar dolara yaklaşabileceği belirtiliyor. Şirket böylece en büyük teknoloji firması olacak.
Ülkesinde fidye için çocuk kaçıran bir çetenin listesinde olduğunun ortaya çıkmasının ardından 1993’te Miami’ye gelen ve Facebook’un ilk yıllarındaki başarısında büyük payı olduğu belirtilen Saverin, şirketin yüzde 4 hissesinin elinde bulunduruyor ve kişisel servetinin 4 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.
Facebook’un diğer kurucusu 28 yaşına basan Mark Zuckerberg ile anlaşmazlığının artması üzerine, Saverin şirketten ayrılmıştı.

Kaynak: AA

Post Author: SerGe

Leave a Reply