‘Gel gör beni’yi hiç böyle dinlemediniz!

Ahmet Haşim’den ödünç aldığı ismiyle ikinci kez düzenlenen “Göl Saatleri Şiir Akşamı” ile Küçükçekmece Belediyesi edebiyat dünyasının önemli isimleri bir kez daha bir araya getirdi.
Gecede Ayla Algan’ın Yunus Emre’nin ‘Gel Gör beni aşk neyledi’ dizelerini Türkçe, Fransızca ve İngilizce olarak seslendirmesi ise konuklardan büyük alkış aldı.
BAHATTİN KARAKOÇ’A ŞEREF BERATI
İki gün süren etkinliğin ilk gününde ünlü şair Bahaettin Karakoç’a ‘Şeref Beratı’ verildi. Etkinliğe Bahaettin Karakoç başta olmak üzere birçok şairin yanı sıra, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, gazeteci Osman Akkuşak, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Muzaffer Doğan, Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Aslan, yapımcı Osman Tan Erkır, şair Mehmet Şeber ve pek çok sanatsever, akademisyen ile basın mensupları katıldı.
GÖL KENARINDA ŞİİR ZİYAFETİ
Kerem Alışık’ın sunumunu yaptığı gecede Küçükçekmeceliler, edebiyat ve sanat dünyasının ünlü isimleri Ali Ural, Ayla Algan, Bahaettin Karakoç, Gonca Özmen, Gürkan Doğan, Halil İbrahim Polat, Hüseyin Akın, Levent Tülek, Mehmet Sümer, Ömer Kazazoğlu, Özcan Ünlü, Süreyya Aylin Antmen, Turan Koç, Yasin Mortaş ve Zafer Acar’ın şiirleriyle keyifli dakikalar geçirdi.
“ÖĞRENDİĞİMİ ÖĞRETMEK BANA FARZDIR”
70. sanat yılını kutlayan usta şair Bahaettin Karakoç ise yaptığı konuşmasında, “Ne yaparsan yap, gerçeğini, güzelini ve hukuklusunu yap.” diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu. Türk milleti ve edebiyatı için çok güzel şeyler yapmaya devem edeceği sözünü veren usta şair  Bahaettin Karakoç, bundan sonraki yaşamında asıl görevinin öğrendiklerini herkese öğretmek olduğunu ve bu görevinin kendisi için farz olduğunu söyledi.
HABER 7

Post Author: ABGA

Leave a Reply