Deterjan ambalajları değişiyor

Kimya sektörü, 23 Haziran itibari ile yürürlüğe girecek olan deterjan tebliğine hazırlanıyor. Ambalaj resimlerine de kısıtlamalar gelecek.

Ürün içeriğinde kullanılan olumlu olumsuz tüm maddelerin etiketlerde yazılmasını öngören yeni tebliğ erçevesinde ambalaj üzerlerinde bebek fotoğrafları kullanılması da yasaklanacak. Özellikle bebek fotoğrafları ile ilgili uygulamaların pek çok markaya yeni ambalaj maliyeti getirmesi bekleniyor. Ev bakım ve temizlik ürünleri alanındaki yatırım ve hedeflerini dün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısı ile açıklayan Hayat Kimya Ev Temizlik Ürünleri Kategori Pazarlama Müdürü Gülhan Eğilmez, yakın zamanda devreye girecek yeni deterjan tebliğinin önemli değişimler yaratabileceğini vurguladı.
Eğilmez, 23 Haziran’da devreye girecek tebliğin ambalaj üzerinde çeşitli değişiklikler öngördüğünü aktardı. Artık deterjan içeriğinde kullanılan tüm maddelerin olumlu da olumsuz da olsa kullanım oranları ile birlikte ambalaj üzerinde yer verileceğini aktaran Eğilmez, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda katı bir tutum içinde olduğunu söyledi. Eğilmez, artık ambalaj üzerinde bebek fotoğraflarının da kullanılamayacağını açıkladı. 23 Haziran sonrası tüm üretim bantlarında yeni ambalajların kullanılacağını anlatan Eğilmez, tüm firmaların ellerindeki stokları bakanlığa bildirdiklerini açıkladı. Mısır’da deterjan fabrikası için fizibilite yapılıyor
Toplantıda konuşan Hayat Kimya Genel Koordinatörü Orhan İdil ise halen Cezayir, Bulgaristan, Mısır ve İran’da üretim yaptıklarını, Rusya’da da yeni bir fabrika için çalıştıklarını aktardı. Mısır’da bulunan temizlik kağıtları fabrikasına deterjan ürünlerini de ekleyeceklerini açıklayan İdil, bu konuda fizibilite çalışması yaptıklarını, var olan fabrikalarına entegre bir model düşündüklerini aktaran İdil, geçen yıl 850 milyon dolar olan cirolarını bu yıl yeni yatırımların da eklenmesi ile birlikte 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
AA

Post Author: ABGA

Leave a Reply