Suriye ile Türkiye sınırı kızışacak

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye rejiminin Halep civarında yığınak yaptığını iddia etti. Clinton, yığınağın Türkiye için kırmızı çizgi olduğunu söyledi.

Suriye’deki krize diplomatik yoldan çözüm aranırken, BM’den iç savaş uyarısı ve ABD’den de Şam’a bağlı kuvvetlerin Halep’e yığınak yaptığı açıklaması geldi. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Halep’e yığınak yapılmasının ‘Türkiye için kırmızı çizgi olabileceğini’ söyledi. ABD’deki düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü’nde önceki gün İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile birlikte konuşmacı olarak katıldığı bir toplantıda son gelişmeleri değerlendiren Clinton, bir soruya şu yanıtı verdi: “Edindiğimiz bilgiye göre, Suriye güçleri son 24-48 saat içerisinde Halep çevresinde yığınak yapıyor. Bu, stratejik ve ulusal çıkarları açısından Türkiye için bir kırmızı çizgi olabilir. Dolayısıyla bunu çok dikkatle takip ediyoruz.”
Rusya’nın silahlandırması kaygı verici
Clinton ayrıca ‘Rusya’nın Suriye’yi silahlandırdığı haberlerinin endişe verici olduğunu’ kaydetti. Clinton, “Rusya’nın taarruz helikopterleri yola çıkardığına dair son bilgilerden kaygılıyız. Bu, çatışmaları dramatik şekilde tırmandıracaktır” dedi. Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı ise ABD’yi ‘içişlerine karışmak, silahlı terör gruplarına açık destek vermek ve olayları BM’ye yanlış yansıtmakla’ suçladı.
Suriye: ABD’nin açıklamaları kışkırtıcı
Resmi ajans SANA’daki haberde, ABD Dışişleri’nin pazartesi ‘Suriye güçlerinin Haffa’da katliam yapmasından endişe duyulduğuna’ yönelik açıklaması eleştirildi. ABD’nin bu ‘kışkırtıcı’ açıklamasının ardından kentte sivillere yönelik silahlı terör gruplarının saldırılarının arttığı belirtildi.

STAR

Post Author: ABGA

Leave a Reply